Sidor

måndag 6 maj 2013

Casper 10 månader

Och nu räknas han alltså som vuxen...iallafall när det gäller utställningar. Skulle jag ställa honom nu så skulle han gå i vuxen klass. Fast han är ju långt ifrån vuxen....britten är ju inte färdig i utvecklingen och växandet förrän dom är cirka 4 år. Dessutom vuxen!!! Vad är det kan man ju undra.....speciellt när Casper till och med i morse firade denna dagen med att ligga och snutta på Jamie.

Han är fortfarande väldigt urvuxen med öron som är mer än önskvärt stora...men jag tycker ändå att det har blivit bättre under månaden som har gått. Han är fortfarande lång i "benen" och är väldigt smal ...speciellt över rumpdelen. Han är mer och mer hanig och hans kiss luktar mer och mer hane. Han har inte markerat vilket jag givetvis är glad över. Men jag tror ärligt talat att han kommer att göra det. Han stryker sig mycket överallt. Han försöker para både Téa och Lillan, och någon doft måste dom ju avge trots pillren som dom går på.....för han är på dom varje dag. Jamie har han luktat extra mycket på den sista veckan. Men Jamie har han stor respekt för. Så när han luktar och hon råkar titta på honom så hoppar han typ en meter bakåt. Bara när han vill dia på henne skiter han i vilket...men dom känner väl av varandra och jag antar att Jamie bjuder in till det.

Caspers vikt idag är 4657g och han har under månaden ökat med 292g. Får jag väl vara nöjd med....det är ju mer än föregående månad. Dessutom så äter han dålit och bara torrfoder. Luktar ibland på blötmaten. Givetvis kikade jag  lite på Kurt & Fjodors vikt....kunde INTE låta bli. Fjodor vägde då 4230g, alltså 427g mindre än Casper nu. Även han väldigt urvuxen...Men var stor ändå med tanke på att han är silver. Kurt vägde 4795g och alltså bara 135g mer än Casper nu. Onödigt vetande för er kanske men bra för mig framöver som glömmer allt och får leta som en tok :)
Bilder på Fjodor kan du se HÄR...tagna knappt en vecka efter att han blev 10 månader.
Och bilder på Kurt kan du ser HÄR

Som dom flesta av er känner till så har jag dragit ner på mitt katteri och jag har ju skrivit tidigare också att jag har tröttnat lite på utställningar. Jag ska ju inte åka på sommarutställningen i Båstad. Dessutom så tillåter inte min ekonomi det....Jag kommer nog inte att ställa Casper alls. Jag är alltså livrädd att han börjar strila. Efter en utställning så triggar ju en massa dofter en hane...så nä. OM det blir något med utställning för hans del så kommer det att bli när han är kastrat.........

Helgen som var nu så var det ju en Sverakutställning i Värnamo. Anngert kom till mig på lördagsmorgonen och så åkte vi iväg och kikade. Det var alltså inget roligt alls. Det var väldigt lite katter överlag och bara 15 britter stod med i katalogen. Och då var där nog några dragna då flera av burarna i just "brittraden" stod tomma. Kändes lite som en bortkastad tid att vara där. Det enda som jag tyckte var trevligt var ju att få träffa lite vänner som ställer i Sverak. Fast bäst var ju att få umgås och tjata katt och annat med Anngert en hel dag :) Under söndagen fanns där också britter.....i katalogen stod 11 med. Om alla var där har jag ingen aning om....åkte inte dit för där var inga britter som jag kände intresse för att kika på. Där var bara Karola  bland brittuppfödarna som jag hade velat träffa. (och hennes britt)

Massor av bilder på Casper....bara för att JAG KAN OCH VILL





















1 kommentar:

  1. Casper är så snygg. Ricki får sätta igång sitt löpande så hon får träffa honom.

    Btw Lillan är så lik Kurt så det är kusligt. :)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck