Sidor

fredag 17 maj 2013

Lillan 7 månader

Jaha...då var det dax för en liten uppdatering igen då. Och även om jag upprepar mig så kan det inte sägas tillräckligt ofta.......Tiden går alldeles för fort. Och jag hade väl för avsikt att sluta "månadsblogga" för tjejerna och det var lite orsaken till att det blev ett inlägg om Lillan i förra inlägget för någon dag sen. Den enda som jag lurar är mig själv....kan ju inte låta bli. Det är liksom en del av mig.

Men det var Lillan som jag skulle skriva om just nu. Idag alltså hela 7 månader. Hon har så smått börjat med att inte vilja äta som tidigare, och dom sista 2 dagarna har hon bara tagit någon tugga. Och för att locka henne att äta mer har hon fått lite extra av mig. Inte mycket för hon ska ju bara få lite smak och sedan äta sin mat. Det funkar inte så bra som jag trodde. När skinkan är slut slickar hon sig gott om munnen och går sedan därifrån. Jag tror inte jag har skrivit det innan, men det enda som Lillan ratar att äta är godispinnar av alla de slag. När dom andra får så får hon lite mjölklinser vid sidan av, vill ju inte att hon ska vara utan när dom andra får.
Idag väger hon 2863g så under månaden har hon ökat med 203g.

Igår hade Casper en superjobbig dag. Han var överaktiv när det gällde tjejerna och ville para. Och dom stunderna som han inte sov gick han omkring och var orolig. Dax för honom att få tömma så jag hoppas att Jamie går i löp. Hon verkade ju vara på väg häromdagen men har alltså inte kommit in i den riktigt än. Även nu på morgonen tycker han att livet allmänt är pest. Och utan förvarning med dom djupa jamningarna började han krafsa i en bädd. Men jag hade ju gått efter honom lite ifrån för att hålla koll. så det blev liksom
- Näääää...du pissar inte alls i den bädden. Då blir jag förbannad. (i lite lagom högre röstnivå än vanligt)
-Nähä, svarade han tillbaka med en liten suck. Får väl pinka i toan då.
Och så gick han i där. Och Lillan försökte följa efter för att kolla vad det var som var så speciellt. Så jag var tvungen att locka tillbaka henne så hon inte störde honom. Jag misstänker att Casper i ett obevakat ögonblick kommer att markera och jag tror att det kommer inom några dagar. Hur som helst....nu p morgonen går att efter Jamie hela tiden också och kuttrar.

Igår kväll när jag satt vid datorn och "jobbade" var jag ute på altanen för att ta en liten paus. Där satt alla katterna helt stilla och tittade ut på gräsmattan. Och det gjorde Benny också. Så jag var givetvis tvungen att kolla efter vad dom tittade på. Det var en igelkott. Hona eller hane har jag ingen aning om. Jag skulle gärna vilja ge den lite mat men vågar inte då det finns risk med dom andra katterna som stryker omkring här. Katterna luktade väldigt mycket vid trappen ut till altanen nu på morgonen och det kan ju hända att den på något sätt har lyckats ta sig dit. Annars så kan det vara något annat där för dom har aldrig visat sådant intresse för just det stället....kanske en mus.


Bilderna tagna idag. Syns fortfarande lite blött vid nosen att jag har haft morgonrutinerna på dom. Och jag kunde inte vänta med att ta bilder.
























2 katter av samma ras, tjejer båda 2. Och jo, det är Brittiskt korthår. Lillan är 13 dagar yngre. Och 2 helt skilda typer. Tycker det är lite kul att följa dom. Och här kommer då Téa









En bild på igelkotten




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck