Sidor

onsdag 22 maj 2013

Inbrott hos mig

Jag har ju inte bloggat på några dagar nu och jag har helt enkelt inte orkat. För trött efter all stress som vi blev utsatta i helgen och för allt vakande jag har haft så det inte händer igen. Det har försvunnit saker hos oss tidigare och vi har letat som tokar. Men inte vetat om det blivit stulet eller vad som hänt. Nu är vi säkra på att denna personen stulit det andra av oss också. Här har ju också varit inbrott i 2 lägenheter och efter det blir man ju extra vaksam.

Natten mellan lördag och söndag vaknar jag att jag hör buller och annat konstigt utanför. Går ut i köket för att kolla så det inte är några bilar där som man inte känner igen. Men det var det inte. Istället ser jag grannen som flyttade in för några månader sedan och han kom från vårt förråd...med Bennys andra verktygslåda....den första var redan borta sedan ett par månader tillbaka. Jag blev alltså fly förbannad. Slängde på mig morgonrocken och sprang ut. Tills jag kom ut så var han redan borta....jag hörde en massa buller och stök från vårt förråd som ligger vid kortväggen och när jag går dit står han och rotar. Jag börjar skrika och gapa och frågar vad han sysslar med. Säger att han ska ta fram verktygslådan men han menar på att han inte vet vad jag pratar om så jag går in och hämtar den själv i hans förråd. När jag kommer tillbaka till vårt förråd står han FORTFARANDE och rotar efter grejer, ser mig med lådan och vill ha tillbaka sin låda. Jag blir ännu mer förbannad och börjar skrika på honom varav han börjar bli hotfull och hytta mot mig. I detta läget sprang jag in och väckte Benny...hann liksom inte tidigare. När Benny kommer ut så pratar dom men killen vägrar erkänna vad han har gjort och börjar gå hotfullt mot Benny också varav Benny puttar honom ifrån sig och han hamnar i backen. Lite mer tjafs och vi går in innan det händer mer som man kanske inte kan styra över.

Hela natten satt jag vid köksfönstret och vakade ifall han skulle komma tillbaka. Han sprang ut och in i sitt förråd, kom bärandes på saker vidare till sin lägenhet och så vidare. Till slut när det började ljusna ute blev det lugnt och jag gick för att få lite sömn...med mardrömmar. När jag kom upp ett par timmar senare och så även Benny gick jag in i förrådet för att kolla lite mer om det var mer saker som hade försvunnit. Och visst var det så...bland annat fiskelåda, spön och drag. Så jag gick in och sa till Benny. Ringde också polisen och anmälde kilen för inbrott/stöld. Det skulle bli en förundersökning men dom skulle inte komma då det var inbrott i förråd och inte i boningshus. Hon tyckte istället att vi skulle gå bort och försöka få tillbaka våra saker själva. När jag såg att killen kom ut på morgonen och var ute i sitt förråd så sa jag till Benny som gick ut. Killen fick frågan om fiskesakerna men visste absolut inte vad vi pratade om. Benny gav han alternativ, antingen tar vi det den lätta vägen eller den svåra. Han fick 5 minuter på sig att ta fram grejorna till vår trapp....och visst. Det tog inte ens 5 minuter så stod våra saker utanför.

Hyresvärden blev givetvis kontaktad och kom under dagen och vräkte honom med omedelbar verkan. Lägenheten skulle vara tom redan som i måndags och städat nu till helgen. Jag har inte sett honom flytta något och jag tror att han inte tror att hyresvärden menar allvar. Han tar iallafall god tid på sig. Polisen snurrar här under dagarna och natten då hyresvärden bad om det. Killen jag skriver om är ökänd även som pyroman så man sitter lite på helspänn om man säger så. För några år sedan brände han ner Netto i Smålandsstenar och hade även anlagt flera småbränder. Så man vet ju aldrig vad som kan hända.
Utan att överdriva så kan jag ju tala om att jag lätt hade kunnat packa ner alla våra saker på bara några timmar och lämnat lägenheten här. Detta är verkligen stressande och nervöst. Hoppas detta löser sig och att han är borta till helgen.


3 kommentarer:

  1. Godt at du har fået hjælp Lotta! KH Gitte

    SvaraRadera
  2. För ca. 30 år sedan stal denne skurk musikutrustning av mig. Jag misstänkte honom genast och ringde polisen som givetvis sa att de inte kunde göra något utan bevis!!!Helt sonika åkte jag då hem till honom och knackade på och mycket riktigt; mina prylar (värde 12.000 kr) stod bakom honom i hallen!!! Jag tog tillbaka grejorna och kontaktade polisen så tydligen lönar det sig att ta egna initiativ. Så stå på dig Lotta, när det gäller denne ligist så går tydligen aldrig ränderna ur.... /Lasse.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck