Sidor

onsdag 1 maj 2013

Heminredning/återanvändning

Idag känner jag mig duktig. Och hmmmm...har väl gjort det sedan i måndags, det var då jag började. Men allting ska ju ta sådan tid nu....Jag orkar ju inte alls så som jag gjorde tidigare. Och datarummet/gästrummet har alltså tagit mig 3 dagar att göra klart allt som jag ville. Man kan ju tro att jag har världens skitigaste hem men så är det faktiskt inte...jag måste helt enkelt ha något att göra. Idéerna är många och fortfarande har jag många jag vill genomföra men för tillfället får jag nog nöja mig med att ha gjort detta.

Jag har sytt ett nytt överkast. Det är ju lite så och så med ekonomin så det blev till att återanvända. Många av mina gamla gardiner har jag kvar, ni vet "alltid bra att ha". Dom jag tog itu med nu har jag haft i 6-7år. Och då det begav sig hade jag faktiskt ett överkast som gick i detta tyget men det har jag slängt för längesedan. Utav 2 längder och en kappa fick jag alltså ett överkast och lite till. Det som var jobbigt och som tog tid var volangen på överkastet. Var så längesedan jag sydde volanger så jag knappt kommer ihåg det. Så den ena gardinlängden blev själva "överkastet" medan den andra längden blev volang. Av kappan sydde jag 2 kuddfodral och typ en gardin som döljer katternas toalåda. Jag funderade lite fram och tillbaka om jag skulle sy dit ett täcke under för att det skulle bli mjukt och fluffigt men hoppade över det. Jag vill ju ha ett överkast och mina katter får ligga på det. Så minst en gång i veckan har jag det i torktumlaren för att få väck all katthår, och ett par gånger i månaden tvättar jag det. Hade jag sytt dit täcket hade det blivit jobbigare för mig framöver. Och detta blev ju bra iallafall. Och av gamla spetsgardiner sydde jag sängkappan. Under sängen finns som vanligt mattor och bäddar som jag vet att katterna gillar.

För flera månader sedan fick jag lite kartonger av Görel som har GD:s här i Skeppshult. Jag var ute efter skokartonger för att förvara småprylar i men fick alltså fina vita av henne. Dom har jag spraylackat. Fast jag tyckte det var något som fattades så jag limmade dit lite rosetter, bara så det blev lite detalj på dom. Det enda som jag nu har kvar är allt småpyssel som jag ska ha in i dom kartongerna. Tar väl säkert en hel dag att sortera och hitta allt....men sen så...ordning och reda. Jag har även plockat bort alla mina katter som jag samlar på och lagt undan dom i en kartong, har bara kvar något av det.

På Facebook finns det en sida där det pluppar upp en massa idéer om hur man kan göra olika saker. Där fick jag idéen om att ha "mysbelysning" under sängen. Men jag gjorde inte underdelen av pallar som den bilden visar men blått ljus blev det. Och jag tänker ju även framåt. Med tanke på att jag brukar ha kattungar i detta rummet så fick jag klämma fast ljusslingan i sängen och så även sladden. Vill ju inte att det finns något sådant för bebisar att leka med. Och det var lika bra att fixa det med en gång.


Så här såg kartongerna ut först



8 kartonger lackade



Något fattades




Så det blev rosetter




Och alltid nu för tiden när jag ser prickar tänker jag på Hannah som har Hannahleas uppfödning. Hon fullkomligt älskar prickar




Överkasten och sängkappan dagtid





Och så här ser det ut när det är lite mörkare och slingan är tänd





Lite kattsaker kvar, underst toalådan som nu har en gardin som gömmer den









Detta är bilden jag såg på Facebook




Och detta vill jag också göra i sommar. Men jag måste först fråga min hyresvärd om jag får. Och så måste jag i så fall få tag på ett stort traktordäck









1 kommentar:

  1. himla snyggt Lotta och specellt dessa lådor med rosetter

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck