Sidor

tisdag 4 april 2017

Ziras bebisar 3 veckor

- Alltså matte!!! Skynda dig och blogga, du måste ju visa hur vi ser ut nu och berätta om allt allt ALLT vi kan göra.
Ja, det där med att få tid till allt man vill är inte lätt. I morse, som vanligt var jag uppe vid 3.30-tiden. Att göra något då orkar jag bara inte. För även om jag går upp tidigt så är jag trött. Så då brukar jag bara sitta vid datorn och dricka kaffe, denna morgonen inget undantag. Vid 5.30-tiden startade jag upp en maskin med tvätt. Gick in och bäddade och plockade undan lite i köket. Vid 6-tiden när bebisarna var vakna var jag inne hos dom och vägde dom. Och efter vägningen så tog jag kort på alla. Att ta kort på alla tar också sin lilla tid, speciellt nu när dom har blivit så aktiva. Vid 7-tiden tog jag fram mat till dom och började mata dom. Igår morse så satte jag ner faten med mat till dom vilket gjorde att Zira åt som bara den, vilket i sin tur resulterade i att hon spydde nästan resten av hela gårdagen. Hon åt för mycket helt enkelt. Framåt kvällen åt hon igen sin egna mat och då hade hon börjat må bättre och spydde inte. Matningen tog sin lilla tid med varje bebis så var var inte klar förrän klockan var nästan 8.00 In med bilderna i laptoppen och förminska alla. Kollade klockan....kvart över 8 så jag var tvungen att ge mig iväg. På med kläder, borsta tänderna och sedan iväg till en annan uppfödare som bor en bra bit ifrån för att hälsa på. Hemma igen vid 13-tiden någon gång.

Väl hemma var det dax för bebisarna att få mat igen. Från och med idag blir allt annorlunda när det gäller maten. Från och med nu och några dagar framöver ska jag ge dom mat från mitt finger. Jag vill ha lite koll på hur mycket dom får i sig. Och att inte Zira äter upp allt igen. Dom ska få 3 gånger om dagen så vid 20-tiden ska jag ge dom igen. Och det är så otroligt skönt att dom är så duktiga på att äta. Lagom till helgen ska dom få äta själva från fat igen. Och den tiden får jag hålla Zira inne i sovrummet så dom får äta ifred.

Under några dagar har ju Eros visat att han kan både springa och klättra. Eller ja....det var ju försök till det. Igår så började helt plötsligt alla visa försök till det. Och idag tror jag dom till och med lyckades. Eros har kommit på att man kan sätta i backen.  Det händer så otroligt mycket nu och jag glömmer säkert att berätta hälften.
Dom äter alltså själva blötmat nu. Och det går kanonbra. Har inte behövt truga eller tvinga dom en enda gång. Fast jag får passa mitt finger, för nu minsann bits dom och det gör så ont. Deras små tänder är sylvassa. Och när maten tar slut, innan jag hinner ta nytt så är dom där och biter på fingret för att dom tror att maten kommer fortare. Dom biter i varandra och det gör ont det också...vilket hörs då dom piper till. Dom springer. Men då dom fortfarande är lite ostadiga så blir ju springandet därefter också. Ser väldigt roligt ut. Dom leker mycket mera med varandra nu. Och så undersöker dom allt precis hela tiden. Nu är det inte bara Eros som klättrar utan även resten av gänget. Alltså utvecklingen på kattungar är fantastisk, vad dom kan. Alla gillar att vara uppe i mitt knä. Ligga på rygg vill dom gärna och då killar jag dom på magen och busar. Och dom klättrar upp själva. Helt underbart.

Igår blev det ju inget bloggande alls. Höll på ute rätt så mycket. Under förmiddagen gjorde jag klart kattställningen. Den blev större än vad jag egentligen hade tänkt. Men jag tänker inte göra om den.. Och jag tror den ser större ut än vad den egentligen är då soldäcket är litet. Både Tussen och Zira har godkänt den och sitter gärna uppe på den och kikar ut. Blir säkert ännu mer när en kommer längre ut i rastgården. Jag tog även ut allt från altanen och vårstädade än. Tvättade/diskade allt som man kunde göra. Och så spraya på lite rengöring i balkarna och golvet. Luktar så gott nu och nu är inbjudande att sitta där. Fattas bara lite växter. Men det är lite för kallt om nätterna än för det. Fast dagarna är supersköna, såg min första citronfjäril idag. Och humlorna kommer mer och mer.
Så, nu är det dax för lite bilder och vikter. Är nöjd med vikterna men gårdagen då Zira mådde dåligt gick dom inte upp så mycket. Hon låg ju inte hos dom under längre perioder.
Camio 399g +89g
Eros 428g +91g
Athena 400g +83g
Corinne 408g +88g
Sophia 422g +93g


Camio 
Eros Athena 
Corinne Sophia 

Tussen och Zira kollar så jag gör rätt


Klart! 
Rabatten med vinbären. Tussene tyckte nog det var onödigt med stenarna
Altanen, mer eller mindre klart.3 kommentarer:

 1. Dessa kattungar får en att dö sötdöden flera gånger om. Ställningen var ju helhäftig!!!! Snyggt på altanen. Vi måste komma ner snart

  SvaraRadera
 2. Vad fint du fått det på altanen och kattgården är kanonfin!

  Så underbart att följa utvecklingen på de små. Även om Sophia är finast! ❤

  SvaraRadera
 3. Fasen vad du är duktig på att bygga. Och kattungarna mums

  SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck