Sidor

torsdag 27 april 2017

Utepremiär & kalas

-Lotta! Looooooottaaaaaa!!!!!! Lyssna på mig nu, jag har något väldigt viktigt att berätta.
-Ja Eros, vad har du att berätta som är så viktigt att du skriker efter mig?!
-Jo alltså! Idag ska vi ha kalas. Födelsedagskalas, förstår du?!!
-Kalas vadå sa du? Du kan väl inte ha kalas, du fyller inte år. Jag blev lite fundersam nu.
-Nä så klart jag inte gör. Men min lillmatte Smilla fyller 15 år idag och då ska jag...moi...ha kalas.
Jag lyssnade noga på vad Eros sa och tänkte att "ja, varför inte"
-Ok Eros, du ska få ditt kalas. Och vad önskar du ska serveras?
Som den trogna betjänt jag är åt dom här små trollen så ska dom givetvis ha allt och även Eros önskan då så klar.
-Ja, jag tänkte att vi nog skulle tycka det vore gott med lite blandfärs. Och just det, lite fläskfilé vore inte heller så dumt.
Så det var inget annat för mig att göra än att fixa för kalaset och duka fram.
-Njomnjomnjom.......detta var goooooott. 
Alla smackade ikapp och emellanåt fräste dom åt varandra ifall någon försökte sig på deras festmat.
Så Smilla, stort grattis på 15-årsdagen, vi har firat dig ordentligt idag.

Idag har det också varit utepremiär för bebisarna. Lite jobbigt var det på tassarna då det var blött här och där efter dagens regn. Konstigt att dom tycker det är jobbigt. För dom ska minsann leka vid vattenskålen nu och är i skålen med tassarna hela tiden. Camio lyckades till och med sätta sig i vattenskålen igår kväll. Att vara ute gillade dom, väldigt nyfikna bebisar. Dom brydde sig inte om att det kom lastbilar utanför. Fast Eros var ju ute första gången på riktigt igår. Helt plötsligt kom han ut till mig när jag höll på. Jag tog inte in honom direkt utan hämtade kameran istället. Jag lät honom gå runt och nosa lite. Lagom att jag skulle ta in honom kom Sophia traskandes. Tog en bild på henne sen tog jag in båda, tyckte att det blåste lite för mycket. Förresten, det ska börjas i tid. Eros lyckades igår klättra upp på stolen och sen vidare till köksbordet. Hmmmmmm.....

Alltså, nu har jag grejat med rastgården i en hel vecka. Visst tycker jag det är roligt men det har varit jobbigt. Det tog mig en hel dag bara att lägga reglarna, något som jag har gjort för första gången. Skitjobbigt faktiskt att försöka få allt rakt, det blev en hel del grävande. Dessutom så skulle jag ju ha det i 2 nivåer. Fanns ingen chans att gräva längst bort och få allt jämnt för det är massor av rötter som är i vägen...och större stenar. Och så skulle jag ju bygga trallen runt en del träd/buskar för dom vill jag ha kvar. Så mycket av blommorna från förra året finns inte kvar, larver eller nåt har käkat upp allt som fanns. Larver som fanns i jorden även nu. Det som finns kvar är då träden och en sort av stenpartiväxt (kommer inte ihåg vad den heter) Och så ogräset som jag grävde upp vid diket och planterade in i rastgården så katterna fick lite långa grässtrån att äta på. Jag kommer att lägga dit blommor på den lilla kullen men dom kommer att planeras i kruka och bara vara typ sommarblommor.

Runt det mesta har jag satt vit granitsten. Vill ju inte att bebisarna gräver i jorden och inte heller att dom ska göra sina behov där. En toalåda kommer så småningom ut till dom där. För man måste ju uträtta sina behov även om man är ute. Jag är mer eller mindre klar nu. Har lite fin justering kvar. Men just nu känner jag att jag ska ta ledigt med rastgården till efter helgen. Har värk i hela kroppen, fingrarna är svullna. Vet inte ens om jag fixar spela bowling i morgon.

Dessa bilder tog jag igår


Tror bestämt att min lilla gosse trivs här. Han har flera favoriter där han ligger och sover







Hålla koll på vad jag gör är han också bra på.





Reglarna väntar på att tas  in (bilderna tagna i torsdags)




Och även trallen





Så det var väl bara att sätta igång




Känner inte alls för det när jag såg allt som behövdes göras



Här är iallafall en del klar






Och även den andra. Gick åt 6 säckar med granitsten för att få det som jag ville





Jag är inte snål men tycker ändå det är onödigt att slänga spillbitar som jag kan bygga något av. Så det blev en uteplats till katterna också. Tussen älskar att ligga på den överta biten. Har även en massa solcellbelysning överallt





Eros utforskar






Mamma-pappa-barn










Stackars mina vinbärsbuskar. Eros visade att dom går att bita i






Uppe på kullen



Med ett enkelt hopp kommer man ner






Sophia undrar var hon har hamnat





Dessa är tagna idag



















Så här ser det alltså ut idag. Det ska dit ett tjockt rep i katternas ställning





Snart blir det mesta grönt.








Alltså. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit att rastgården är klar och så gör jag något nytt som jag kommer på för varje år. Men nu är det rätt så kört. Kan ju inte bryta upp golvet. Och det vill jag ha. Inga maskar eller möss som Zira kan komma in med. Tussen blir inte lika skitig om han är ute i regnet. För det är han, han bryr sig inte. Så snart det blir lite varmare ska bebisarna få ut lite av sina klösar och leksaker. Kommer att bli kanon.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck