Sidor

tisdag 14 juni 2011

Recept

När jag skrev in min vikt nu den 10:de så fick jag förfrågan av en anonym vilken metod jag går på. Det är inte viktväktarna.....och inget annat heller för den delen. Jag har blandat alla metoder, iallafall 3.....vilket passar just mig......Viktväktarna, GI och LCHF. Exempel jordgubbar. Det är inte så bra med att äta sådana, det är bara inom viktväktarna som det står att det är 0 points. Så jag går efter vad dom skriver....älskar jordgubbar. Hur som helst............

Jag undviker att äta bröd, pasta, ris och potatis. Givetvis så äter jag inte godis och har tagit bort sockret i mitt kaffe. När jag sitter och tittar på tv så kan jag bli sugen på att knapra på något....då blir det pumpafrön.....riktigt gott och dessutom så ska man ju ta bort skalet så i slutänden blir det inte så många sådana heller...........Eller så tar jag mig en ostbit, i mitt fall gräddost...och smaskar på det. Jag vet att jag borde hålla mig till att äta 3 mål om dagen, men just frukost är jobbigt. Så jag brukar ta en ostbit då också.

När det gäller bröd så går det att äta dinkelbröd. Allting som är gjort på surdeg/dinkel funkar att äta. Och dinkelbröd är så gott......till och med godare än det vita brödet som jag åt så mycket av tidigare. Fast även om jag vet att jag kan äta just det brödet så blir det inte av att jag köper det så ofta. För jag älskar bröd och då finns risken att jag smäller i mig hela limpan under en dag.......oavsett om det går att äta så kan jag inte tänka mig att det är bra att äta så mycket på en dag. Till lunch så brukar jag ta blomkål...kokar den inte....utan tar rosetter och till det så har jag någon sorts dressing.........ingen lightprodukt utan vanlig. Finns det inget dinkelbröd i din affär så finns det säkert dinkelmjöl. Och där finns recept på hur man bakar det brödet. Dessutom så finns det dinkelknäckebröd, dinkel-cornflakes och även müsli. Och jag tycker att allt smakar bra. När jag ska använda mjölkprodukter så har jag börjat använda dom laktosfria.

Det blir mycket grönsaker för mig nu. Och det är ju ett plus om man gillar grönsaker vilket jag gör. Man kan göra så mycket med grönsaker, koka, steka, grilla, gratäng....och en massa annat gott. Det som kanske jag tycker är viktigast, iallafall för mig.....är att jag har bestämt mig för att OM jag är sugen på att äta någon av mina favvorätter med pasta, eller något annat som jag verkligen gillar......då äter jag det.....Jag unnar mig det emellanåt. Fast ärligt så är det inte pastan eller någon maträtt som jag har trånat efter...det har varit mjukglass :-) Så det har jag unnat mig förra månaden....ibland flera dagar i sträck :-)



Igår så gjorde jag en helt ny rätt......det blev eget recept och attans vad gott det var. Vet inte vad jag ska kalla den för men här kommer receptet :-) Det är en gratäng och går bra att frysa....lättlagat.....


ca 1 kg frysta kycklingfiléer
½ hönsbuljong
1 röd paprika
1 gul paprika
1 medelstor gul lök
2-3 klyftor vitlök (efter smak)
1 blomkål färsk
2 broccolin färsk
1 pkt philadelphiaost
2 dl crème fraiche, laktosfri
1 pkt riven ost
1 påse Chicken tikka spice mix


1. Koka kycklingfiléerna i buljongen, och sedan strimla/tärna dom
2. Koka blomkålen och broccolin tillsammans, endast 5 minuter så det blir tuggmotstånd
3. Strimla paprikan, hacka löken och pressa vitlöken, fräs allt tillsammans ca 7-8 minuter.
4. Lägg sedan i kycklingen och blanda
5. Blanda chicken tikka spice mixen med 2½ dl vatten och häll över kycklingsblandningen. Låt det småputtra under omrörning i ca 3-4 minuter.
6. Blanda crème fraichen och philadelphiaosten, och bred den i botten på en gratängform
7. Häll över blomkålen och broccolin, därefter kycklingsmixen, strö sedan över den rivna osten.
8. In i ugnen 200 grader cirka 20 minuter, eller tills osten har fått en gyllenbrun färg.
Servera gärna med någon god sallad till.

2 kommentarer:

  1. Jag gör likadant, håller mig till typ 3 metoder....började för ca 2 veckor sen...
    och nån gång så måste man ju å fuska.

    SvaraRadera
  2. Tack! Om man kan begränsa sitt intag av bröd är det ok då? Bakat osötat fullkornsbröd fr en Gi-bok. Äter en liten sådan dubbelmacka plus ett kokt ägg till frukost. Vad äter du till frukost?

    Sedan gjorde jag fullkornspasta med tonfisk från samma bok.

    Fördröjer jag viktminskningen pga kolhydraterna?

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck