Sidor

torsdag 2 juni 2011

Målat altanen

Idag så har jag börjat med att försöka få ordning på altanen. Har väntat på att få färg så jag kan fixa det, men nu orkade jag inte vänta längre utan åkte iväg och köpte egen färg, penslar och en färgskrapa. Mycket av den gamla färgen har ju flagnat och jag tyckte det såg grymt fult ut alltså. Började med att skrapa och måla den första strykningen redan igår eftermiddag. Idag tog jag ut allt som var på altanen och fortsatte men den andra strykningen och när allt var klart så oljade jag in golvet. Blev riktigt nöjd.....ser jättefint ut nu. Klippte också till nätet så det passade in mer exakt och runt om skruvade jag fast lister så att katterna inte har en chans att skada sig på nätet. Kan bara inte bestämma mig för om jag ska måla dom vita också......lutar åt det.

Det är inte färdigt än på långa vägar. Ska ju nu dit med panel på den ena kortsidan för att sätta igen springorna. Även om det nu inte känns så kul i och med att efter måladet det så ser det ju så fint ut. Men jag gör ju det för att inte det ska regna in från sidorna. Har satt dit plast på dom översta flikarna, också för att skydda för regn.....det är där som det kommer att bli plexiglas sedan när jag får råd. På dom andra öppningarna som finns på kortsidorna ska jag hänga upp bambupersienn så när det regnar så kan jag bara släppa ner dom. Vill inte ha plast där, då blir det för varmt tror jag. Dessutom så blir det ju inte lika kul för katterna när allt är igensatt för dom.

Så vad är det som fattas nu då. Jo.....en massa växter :-)  Det har ju inte hunnits med att sätta egna tomater och gurka detta året så jag ska köpa färdiga plantor....bli nog bra det också. Benny ville ha en vindruveranka igen......vi får se om det får plats. Har också planer på att bygga en ny kattställning som går utmed den ena kortväggen. Har ju en massa virke liggandes. Och så tänkte jag bygga en förvaringslåda.....där jag kan ha grillkol och annat som jag inte vill att katterna ska komma åt. Jaja....det blir nog bra när allting blir klart.

Här har jag skrapat väggarna och så här såg det alltså ut






Och så här ser det ut nu :-)





På bilden ovanför har jag satt igen det stora hålet, och det ska jag måla vitt, nedanför en närbild. Blir en bra förvaringshylla för det som jag inte vill att katterna ska komma åt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck