Sidor

onsdag 10 mars 2010

Mayas bebisar 10 veckor

Med andra ord är det onsdag igen, och massor av nya bilder och vikter på dom. Som vanligt är dom flesta på hemsidan, men några kommer här. Jaha...hur ska jag summera veckan som har gått då? Har ju skrivit lite varje dag. Men lite får jag nog lova att komma med. Jag har säkert skrivit det innan. Bebisarna står ju mycket på baktassarna nu. Den som står absolut längst är Ingrid. Ingrid och Iggy har ju dessutom försökt sig på att gå framåt, och imorse så lyckades Ingrid ta några steg. Dom är precis överallt nu, och dom är väldigt aktiva. Kanske ska jag förvarna....det blir MYCKET skrivet idag :-)
Iggy :::: När det gäller honom så har jag märkt att han fullständigt hatar att man håller fast honom. Han gillar att kela och att man plockar med honom, men håller man fast honom mot hans vilja blir han helt hysterisk.......Undrar hur det ska gå hos veterinären när dom ska besiktigas :-) Hans favoritplats är det ena benet till soffbordet. En plats som han har sovit mest på ända sedan dom kom ut från bebisrummet. Det finns ingen filt där eller något annat. Han gillar också att ligga på rygg ofta. Under veckan som har gått har han varit dålig i magen 1 dag, han både spydde och hade diarré. Jag tror att det har att göra med vaccineringen. Ingen av dom andra har varit dåliga. Vikten på honom idag är 1303g och han har gått upp 141g
Igor :::: Vill nog påstå att han är den i kullen som är riktigt nallelik....han lufsar fram, och tar allting med ro. Honom kan jag i princip göra vad jag vill med. Höga höjder....vad är det? Men man blir lite lurat, för det är en liten buse i honom. Hans främsta mål i livet just nu verkar vara att leka Tarzan. Fönsterbrädorna i köket är väldigt roliga att vara på, och att klättra i palmerna.....wohoooo vad kul det är. Så länge dom inte äter på växterna så är det ok.....vill dom klösa på palmerna så får dom göra det. Det är liksom inte första gången :-) och dom har överlevt. Vill nog också påstå att Igor har den bästa ögonfärgen. Hans vikt idag är 1250g och han har gått upp 149g.
Ingrid :::: Denna lilla söta tjejen är verkligen feminin ut i "fingerspetsarna" Och det gillar jag. Allt som oftast när jag fotar henne nu tar hon upp en av framtassarna och liksom poserar. Trodde i början att hon kanske hade ont, men det verkar hon inte ha. Tassen är bara uppe när jag fotar. Men när hon leker med sina bröder så kommer grabbatagen fram, hon är inte det minsta rädd för att ge sig in i leken. Ingrid gillar att man kliar henne på magen, då ligger hon på rygg och trampar med tassarna i luften. Idag visar vågen att hon väger 1203g och hon har gått upp med 163g.
Ian :::: Alltså, han har så stora fina ögon som man lätt kan drunkna i. När han är riktigt intresserad av något så blir som så stora så jag nästan är rädd att dom ska ploppa ut. Det är kanske meningen att hans blivande matte ska bli polis för Ian är en riktig buse :-) Det är HAN som hittar på allt som man verkligen inte får. Igår så fick jag fin blomma av Nicole. Blomman brydde han sig inte om, men väl kortet som var med. Vilket resulterade i att han sprang här och hoppade för klisterlappen som man fäster mellan blomman och kortet det hade han lyckats få under bägge sina framtassar :-) Han tyckte det var JÄTTEÄCKLIGT. Han är också den som piper mest när det är dax för mat....stående på baktassarna vid dom andra kommer han högst och han tycker att maten inte kommer fram snabbt nog. Trots att Ian är en äkta liten buse är det han som är mest mammig. Så snart Maya är i närheten är han där direkt och stryker sig mot henne för att få lite gos och lite mjölk. Hans vikt idag är 1358g och han har gått upp under veckan med 155g.
Suzie är ju fortfarande bebis i mina ögon. Hon är underbar alltså. Hennes röst är väl inget att hänga upp i granen, men ack så härlig. Hon har typ whisky-röst....riktigt hes och får knappt fram den :-) Hon går med svansen i vädret hela tiden, och hon är på alla och åmar sig för att få lite kärlek och för att bli tvättad. Hon vill gärna vara ute på altanen nu, men vill inte in direkt. Så länge det är så pass milt som det är nu så är det ok. När jag går och öppnar dörren så att dom kan komma in så har Suzie ett eget sätt att komma in på. Hon hoppar upp på armstödet till soffan och vill komma upp i famnen på mig för att jag ska bära in henne :-) Men visst går hon in för egen maskin också. VARJE GÅNG hon har varit ute så går hon i med svansen extra högt, och stryker sig mot mig som om hon inte har sett mig på minst en vecka. Det har inte blivit så mycket bilder på henne dom senaste dagarna. Hon har fått ögoninflammation så det bara geggar, men är på väg att bli bra i ögat nu som tur väl är. Ingen som har rivit henne eller något sådant, men det kan mycket väl vara som så att hon har varit i drag då hon fick komma ut på altanen. Hennes vikt idag är 1988g och hon har gått upp 100g.
Så var det då Eddie. Tänkte att jag skulle skriva om honom imorgon men jag kan ju inte hålla mig :-) Som jag skrev igår så var jag på besök i Skillingaryd, ville se honan Millie som var där på parning. Och givetvis få lite nya bilder på Eddie. Bonus blev att jag fick lite bilder på Millie också. Malin B......vakna.....det är färgen som du gillar. Hon är blåpadda, en söt och näpen liten fröken. Det kommer att bli så fina bebisar mellan dom. Eddie är verkligen stor för att vara silverkatt. Han är riktigt biffig och jag gillar honom starkt. Man kan tydligt se hur lik sin far Lancelot han är. Och han är som Lancelot i sättet och han pratar lika mycket som Lancelot också :-) Ett par av bilderna som jag tog där igår kommer med i dagens blogg, och på hemsidan hittar du massor av dom....både på Eddie och Millie. Och jag menar.....det är väl klart att Eddie ska vara med idag :-)  Han är ju bebisarnas pappa :-)
Och så kan jag berätta att nu medan jag skrev så ringde telefonen. Det var en tjej från Länsstyrelsen. Dom kommer hit på besök på fredag för att kolla om jag kan få godkänt för att hålla ett katteri. Usch....blev ju lite nervös....även om jag inte tror att det finns något här som skulle neka mig till det.....men man vet aldrig.


Iggy




Igor




Ingrid




Ian




Eddie






Millie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck