Sidor

måndag 13 juni 2016

Zira 5 veckor

Zira har nu alltså gått 5 veckor och hon är jättedräktig!!! Hon äter kanonbra men jag tycker inte hon blir rundare i sig själv, ser fortfarande tanig ut. Men magen växer på henne och hon har redan börjat vanka fram. Känns så bra denna gången när jag slipper fundera på om det har tagit sig eller inte. Visst, det syntes på Milla också men Ziras mage är mycket större. I detta läget är jag glad ska ni veta att jag tar en massa bilder, att bara skriva om det gör inte att jag på något sätt kan se, inte ens i mitt inre hur det var.

Problem ska det ju så klart vara. Inte med Zira utan med Lillan. Sedan Zira kom hem från Olle så har Lillan varit på Zira konstant. Efter kastreringen har det lugnat sig lite, för 2 dagar sen gick det till och med en hel dag utan att Lillan försökte med något. När hon är som värst så får hon time out inne i tvättstugan, där hon också sover på natten. Jag klarar inte av att ligga på helspänn varje natt för att lyssna efter ljud. Och jag är lite rädd att Lillan ska orsaka så att Zira mister sina bebisar. Det är inte bara Lillan som är i tvättstugan, jag varvar så Zira får ligga där också och ta det lugnt. Och detta är inte det optimala för mig, jag hatar på riktigt att ha dörrarna stängda mellan katterna. Hade det nu varit så att Zira inte var dräktig så hade jag nog låtit dom "göra upp" så det blir lugnt men i dagsläget vågar jag inte riskera det. För övrigt så tycker jag synd om Lillan. Mammorna brukar tycka det är skönt när ungarna flyttar och brukar glömma inom 3-4 dagar. Men inte Lillan. Det har gått 2 veckor sedan Love flyttade och hon letar efter honom fortfarande varje dag och ropar på honom med en leksak i munnen

Zira väger idag 4309g och har under veckan ökat med 314g, sammanlagt nu 438g. Och här brukar jag ju försöka mig till en gissning på hur många bebisar det är i magen. Och jag gissar att Zira gömmer 5 rödtottar där inne :)








Suddig bild, jag vet. Men här ser man hennes mage rätt så bra

3 kommentarer:

  1. Underbart spännande att se vad som ploppar ut! Sedan hoppas vi på att syster Kiara får en lika fin och rund mage!

    SvaraRadera
  2. Fina Zira! Ja..hur många småttingar..tro?
    Så spännande! - med väntans tider.
    Tass/B&B&L

    SvaraRadera
  3. 5 st tottar låter bra.
    Ricki kan fortfarande gå med grejor i munnen och ropa och då rycker antingen dotra Fanny ut eller så kommer Greta och då är Ricki nöjd, bara ngn av dem dyker upp och "svarar" på hennes anrop.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck