Sidor

lördag 4 juni 2016

Min lilla oas

Jag är ingen Martin Timell, långt ifrån. Han hade gärna fått komma hem till mig och fixa, jag hade inte protesterat det minsta (gärna lite större rastgård önskas) MEN, jag har inte tummen mitt i handen heller. Jag har fixat allting själv och jag är supernöjd.

Jag älskar min lilla oas, det är mitt paradis och jag misstänker att det även är katternas. Här ute är den enda platsen som jag känner att jag riktigt kan slappna av på, sitta och bara rulla tummarna. Vilket jag i vanliga fall har svårt att göra. Men jag älskar allt som har med trädgård att göra, jag gillar att plantera och se det växa upp. På morgonen luktar det så gott med gräs och blommor, fortfarande lite fuktigt då. Och nu är jag klar med allting. Det vill säga om inte Martin kommer hit ;)

Bebisarna mår bra, dom bara sover och äter. Däremot var gårdagens eftermiddag jobbig och likaså natten (hon fick vara kvar) Hon bar ungarna flera gånger till olika ställen, även in bakom databordet. När jag kom in för att kolla till dom var alla borta men Milla började prata högljutt när hon hörde mig och alltså visade var dom var. Och där hade dom varit max 2 timmar, det är tiden som går emellan innan jag går in till dom för att kolla läget. Och gissa vad. Hon kom inte ut!
-Nähä...men HUR kom du ut dom gångerna du hämtade bebisarna?
Hur hon kom in där bak har jag ingen aning om, hon måste ha tagit ett av dom mindre hålen från ovan för vid sidorna är det inte mer än 3-4 cm öppning. Det var också anledningen till att hon fick vara i sovrummet även denna natten för jag var rätt att hon skulle lyckas ta sig in bakom pannan så det åtgärdades idag. Databordet är nerplockat på allt och ska säljas. Har varit på väg att göra det dom senaste 6 månaderna, sitter ju ändå aldrig där och har tyckt det bara har varit i vägen sedan det placerades där...men har inte haft någonstans att ställa det. Har ju bara en 2:a. Efter lite kånkade vistas bordet nu i mammas förråd. Det är inte första gången någon av katterna lyckas ta sig bak, Zira är en hejjare på det så jag har ju satt igen alla hålen med diverse saker.
Dagens vikter på mina sötnosar är (inga bilder på dom idag)
Miranda 172g +14g
Ophelia 172g +16g
Atlas 179g +17g



Allt det som är klart nu planerades redan när jag började med rastgården, jag såg i mitt inre hur jag ville ha det. Men allting tar ju sin tid. Jag hade för avsikt att fixa typ blomlådor men gav upp för även om allting var lika långt så blev det i slutänden katastrof, jag fick inte ihop det. Så jag gav upp just den tanken. Alla bitarna på bilden nedanför var ju sågade i hörnen också, tyckte det skulle vara finare. Men ni ser själva på bilden hur skevt det blev. Så såg jag hur Anngert hade gjort och blev taggad till att göra så, behöver ju inte alls vara sågade hörn. Busken på bilden nedanför klarade inte alla kattungars påtryckning så den är borta nu.




Sågade till alla brädor så dom blev 50 cm långa, endast dom som skulle vara överst var lite längre då som skulle sågas i hörnen. Själva brädbiten ville jag ha bredare för jag ville ha dom lite högre.




Innan jag skruvade ihop allt kollade jag så baljan fick plats




Allting klart, fattas bara en blomma i.






Och detta blev resultatet






Jag är väldigt glad i ljuskällor och solceller är kanon, speciellt dessa. Har satt en på varje sida. Kanonfint när det blir lite mörkare





Det växer och blir bara grönare och grönare. Dock inte så mycket till blommor vid fontänen, har larver i jorden som käkar upp vissa växter. Och då jag har katter kan jag inte göra så mycket för att få död på dessa.







Busken till höger är en fläder. När jag köpte den och planterade den förra året var det meningen att jag skulle ha 3 stycken, men tog bara en. Nu ångrar jag mig för den är så stor och fin och något som katterna inte bryr sig om. Så 2 nya fläderbuskar har inhandlats och planterats. Förhoppningsvis är dessa lika fina nästa år.





Jordgubbarna har fått komma ut på sin plats.





Väggen som jag satte upp för ett litet tag sen är nu också målat, gjorde jag igår. Grillen har åkt in i förrådet, tar bara en massa onödig plats. Är ju inte så att man grillar varje dag eller ens varje vecka. Och bara för att det är en grill behöver den ju faktiskt inte stå här.





Och se, jag fick även ihop en trappa. Gissa om jag är stolt?!?




Lillan myser ute




Och det gör Zira också






Dessa skalbaggar eller vad det nu är hade jag i massor i gräsmattan och plommonträdet i morse, dom hade en riktig orgie. Några timmar senare var alla puts väck!






En fläder satt utanför rastgården och den andra precis innanför dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck