Sidor

onsdag 8 juni 2016

Resa till Phuket

Förlåt, men jag kunde inte låta bli! Det ska inte stå Phuket utan Piket. Men det låter så snarlikt och ja, en resa till Phuket hade varit betydligt roligare tror jag, även om jag inte vill ut och resa. Men det blev hur som helst en liten tripp igår till ett ställe som kallas för Piket. Hade sett redan förra året en massa bilder på ungdomar som var vid en sjö och hoppade från klippor. Jag var så sugen på att åka dit och kolla. Inte bada för jag fick veta att det inte fanns något ställe att gå ner i vattnet från, och absolut inte hoppa. Det är jag för feg för. Igår var en sådan dag då jag ville komma hemifrån några timmar och detta Piket lockade mig. Fast så här dagen efter så ångrar jag mig lite, skulle ha åkt när det var tidigare på dagen, nu när inte solen sken direkt på vattnet såg man inte färgen lika klart. Pikesjön ligger strax utanför Skyarp, och jag har cirka 30 km dit. Färgen på vattnet är grönblått och djupet på sjön är, säger dom, precis vid klippväggen, uppmätt till elva meter.

Från vägen där bilen parkerades gick det en smal stig med massor av torra större och mindre pinnar/grenar. Längre fram fick jag klättra över nedfallna träd och på/över höga stenar för att komma upp till klippkanten ovanför sjön. Från början så var jag lite tveksam om jag skulle ända dit upp med tanke på mina fötter. Men alltså, jag måste ju leva, oavsett om jag har ont eller inte (kan berätta att idag ångrar jag mig när det gäller den promenaden) Till slut stod jag på klippavsatsen där ungdomarna brukar hoppa, hjärtat slog som bara den, pulsen ska vi inte ens tala om och svetten rann. Har liksom inte världens bästa kondis, inte till sådana här utflykter. Men vackert var det ska ni veta. Ja, sen var det bara att ta sig samma väg tillbaka. Uppför går lättare för mig men nerför...jisses vad brant det var. Nu var jag inte själv här, skulle aldrig riskera det med tanke på min balans, behövde också hjälp vid vissa ställen.


Detta är ren njutning, så avkopplande




Från denna klippan hoppar dom ner i vattnet





Visst är det vackert? Klockan var runt 19.30 så vattnet var inte så grönblått just nu




Uppe vid själva klippan





Här fanns massor av mossa, just denna var stenhård, har väl torkat ut








Första bilden tog jag där nerifrån





På väg tillbaka var jag ju tvungen att fota också och visa var jag gick





Klättra över eller krypa under. Jag tog det första alternativet men det var jobbigt för stammen var jättestor






Upp gick bra men ner..... Rätt så häftigt. Ingen stam som syns på bilden utan roten av ett träd





Fanns massor av dessa blommor som jag inte vet vad dom heter




Och som jag skrev innan, många torra pinnar/grenar. Extra koll från mig så det inte låg någon orm där.





Denna bilden är inte så jätteskarp men lägger ut den iallafall. Tog bara en och trodde skärpan var bra. Vill med denna bilden visa hur bra min zoom är




För så här långt ifrån stod jag





På väg tillbaka och solen håller på att gå ner





Kommer att finnas massor av blåbär och lingon här sen







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck