Sidor

måndag 4 juli 2011

Grand Internationell Champion

Utställningshelg i Trollhättan
Nu har jag hunnit landa någorlunda efter en mycket intensiv utställningshelg i Trollhättan. Åkte ju redan i fredags till Göteborg då jag skulle bo hos Anneli som har Jonas (Harrison Ford) Jag ÄLSKAR min GPS som jag fick av Benny i julklapp för något år sedan. Den visar alltid vägen helt rätt och jag hamnar alltid där jag ska. "Ankommer målet på höger sida" Började med att jag mötte upp Kety i Gislaved, vi skulle ha sällskap en bit då hon skulle bo hos Lena i Alingsås.

Själva resan till Anneli gick väl bra, men när det gäller katterna var det mindre bra. Fjodor spydde bara några mil innan vi kom fram, vägen var rätt så krokig. Och stackarn hade ju varit kissnödig så när han tog i och spydde så kissade han ner sig också. Stannade till vid en rastplats och lät honom gå runt en liten stund, och då mådde han mycket bättre. Luna skrek nästan hela vägen......Hon verkligen hatar att åka bil. Och jag får bara köra och låtsas som ingenting. För om jag skulle börja prata med dom för att jag tycker synd om dom.......ja, då hade dom nog höjt bilen av sina skrik. Även Kurt var du deppig över att åka bil, men han skriker ju inte så som Luna........alltså.....den tjejen har röstresurser :-) Tindra var som vanligt, fann sig i situationen och sov sig igenom allt :-)

Lördagens utställningsdag:
Hmmmmmm. Jag var rätt så orolig. Resan in till Trollhättan var cirka 6 mil och jag var orolig att Fjodor skulle spy igen. Inte blev det bättre av att det var en massa vägarbeten och om möjligt ännu krokigare väg än på fredagen. Men allting gick bra. Var framme i god, 06.45. Jag ville inte stressa med allt då jag hade 4 burar att klä.....lämnade priserna som jag sponsrade med.........prata med vänner.....dricka kaffe......kolla vilka domare jag skulle ha......och så vidare. Hade ju även lite öron och svansar att noppa :) Jag är jättenöjd över lördagens resultat, alla katterna från mitt hushåll fick MYCKET bra kritik. Fjodor fick sitt extracert. Givetvis var jag glad över det, men oroade mig för söndagen när det gäller honom. Tindra fick sitt första CAC. Jag anmälde ju henne då jag trodde hon skulle ha fått igen formen efter bebisarna som förra året. Men det har hon inte gjort, hon är fortfarande lite för liten. Men hon fick följa med iallafall då jag hade anmält henne.

Både Kurt och Luna fick sina EX1 och Luna blev även domarens bästa och nominerad, hon blev även Bäst i Ras (BIR) Dock blev hon slagen av en annan hona uppe i panelen. Nicole som bor hos Mia på foder blev Bäst I Variant (BIV) även hon blev domarens bästa och nominerad, och även hon blev slagen av en annan hona i panelen. Men det spelar ingen roll, det gick ju bra. Dock gick det mindre bra för Jonas (Harrison Ford) som inte fick sitt cert, och detsamma för Bullen (Julian McMahon) Domaren skrev på bägges papper att dom var dåligt typade. Så deras cert blev dragna. Och jag var väldigt förvånad. Sverak som "ska" ha svårare att få sina cert hade nominerad Jonas båda dagarna bara för några veckor sedan. Och sedan fick JAG pris som Bästa Uppfödare korthår :-)

Söndagens utställningsdag:
Denna dagen behövde vi inte vara där lika tidigt, men jag ångrar ändå att jag inte åkte tidigare........Kurt var uppe först, och den domaren dömde snabbt.....så snabbt att jag inte hann med att fixa hans päls :( Hade för mycket med att hjälpa andra. Så jag blev ledsen då domaren bara trackade ner på Kurt........dessutom så gick jag runt och var nervös inför Fjodor visning.
MEN, Kurt blev trots detta domarens bästa och nominerad, denna dagen så blev han bästa hane 6-10 månader. Tindra fick sitt cert draget för att hon är för liten. Och även denna dagen så blev Luna BIR och nominerad, och även Nicole blev denna dagen BIV och nominerad. Jonas fick sitt cert draget denna dagen också, denna gången för att han hade dålig ögonfärg. Bullen fick sitt första CAC. Och det viktigaste av allt. Fjodor fick sitt sista cert och är nu Grand Internationell Champion :) Kurt var anmäld idag till WCF-Ring för ungdjur. Domaren trodde först inte han var kattunge. Visserligen är det ju 2 veckor kvar innan han räknas som vuxen, men ändå. Av 40 katter som var anmälda så gick 10 vidare, och Kurt var en av dom som domaren gillade. Och Kurt kom i slutänden som nummer 6.........Hur bra som helst :) Även denna dagen blev jag Bästa Uppfödare korthår. Stolt så in i norden, för trots dragna cert så gick det grymt bra för Tawalliskatterna. Dock saknade jag några som lämnade återbud in i det sista........Eddie, Igor, Mick och Neve.

Kort och gott. En helt sanslöst rolig och trevlig helg. Jag kom hem med en massa priser. 2 presentkort a´500:- till försäkring hos Folksam. (har Agria) Presentkort på prenumeration av Kattliv (gör jag redan) kattmat, kattgodis, leksaker....en MASSA provpåsar på kattmat. Jag vann även presentkort i lotteriet på ett burskynke av värde 500:- Jag fick en present av Mia, en supersnygg ring med en katt.....riktigt läcker alltså. Sen så fick jag en välkomstskylt av Anette, för att jag hjälpte henne med hennes katt. Helt onödigt, men givetvis blev jag glad (hon har ingen britt) inte än iallafall. Hon ska ta Natasha på foder :)

Det var jätteroligt att att få besök på utställningen. Anna från Göteborg var där på lördagen, men tyvärr så är det ju så att man hinner knappt säga hej förrän man måste göra något med katterna om dom har gått vidare. Och på söndagen kom Anngert, även denna dagen lika lite tid att prata, men det tar vi igen. Även min kusin Damir som bor i Trollhättan kom förbi båda dagarna.
ANNA: Du får helt enkelt ta och börja ställa ut dina fina britter. ......då får vi mer tid att tjata :-)
ANNGERT: Vi ses ju snart igen.........

Jag har idag bokat hotellrum i Nyköping inför utställningen i slutet av augusti. Kommer att åka dit på fredagen och hem på måndagen. Jag tänker inte stressa hem direkt efter, det är så jobbigt att köra så långt om man som jag alltid måste vakna vid 4-5-tiden..............Även om det är gångavstånd från hotellet till utställningshallen. Vilka katter jag kommer att ha med mig har jag inte riktigt bestämt än, vet bara att jag ska ha med mig Fjodor och Kurt och så klart Luna. Eventuellt ska jag anmäla Suzie, men jag vet ju inte bestämt än. Sen i september blir det Norge med Fjodor och Kurt........I oktober blir det Varberg.......Fjodor, Kurt och Luna, där Luna kan ta sitt första cert på söndagen. Och om allting går bra så kommer jag att ha med mig en kull :-) (och med dom Jamie) Pjuuuuuuh....orkar inte skriva mer

Ringen som jag fick av Mia....visst är den läcker :)



4 kommentarer:

  1. Superdunder Grattis till alla dina fina framgångar och en stort Grattis till fina pappa Fjodor ifrån mig och dottern Doris!!!

    KRAMIS

    SvaraRadera
  2. Grattis igen Lotta! Jättekul att det går så bra för Fjodor - känner mig ju lite, man bara pyttelite, delaktig i det då jag förordade honom när han var liten :).
    Många kramar
    Malin

    SvaraRadera
  3. Grattis Fjordor!!!

    Kram från brorsan Kompiz :)

    ...med hjälp av matte...

    SvaraRadera
  4. Grattis farsan....säger Bullen & Naschi

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck