Sidor

onsdag 14 april 2010

Trädgårdsdax

har det varit idag. Fint väder igen, och det är svårt att inte vara ute. Började i förmiddags att ÅTERIGEN rensa och städa i förrådet. Fattar bara inte hur det kan bli så stökigt just där. Hur som helst.....Idag kom alla utemöblerna ut. Jag har satt jord i alla lådor dit det ska blommor, och under eftermiddagen kunde jag inte låta bli. Jag planterade ut alla mina sticklingar med pelargoner. Tar frosten det......ja då gör den det. Men så nära väggen brukar ju blommorna klara sig. Första gången jag sätter egna sticklingar så det ska bli spännande.....det är både häng och vanliga. Måste säga att det såg ovanligt ut. Jag brukar ju alltid köpa fina färdiga blommor, och nu såg det inte ut som om det fanns något :( Men förra året så hade jag pelargoner och tyckte det såg så fint ut. Så iår blir det lite experiment :-)
Mattorna som var ute på altanen i vintras åker imorgon till tippen. Försökte tvätta dom, men tycker ändå att dom luktar. Milla har ju kissat på 2-3 av dom. Slängde allting in i bilen, men sen när jag skulle dit med en säck så slog odören mot mig. Tog ut allt för jag vill inte att lukten ska sätta sig i bilen. När jag var klar med allt så var jag rätt så trött kan jag lova. Efter att jag satt med en kopp kaffe så hade jag svårt att resa mig.
Jag bara älskar denna årstiden. Allting börjar knoppa. Lökarna har tittat fram, krokusen och pärlhyacinterna blommar. Inne i rastgården kan jag se att kattmyntan har tagit sig. Kontigt nog så är inte katterna ett dugg intresserade av den, och dom var det inte förra året heller. Och även katterna älskar detta. Altandörren står öppen hela dagarna och jag gjort det den senaste veckan. Dom kan gå ut och in precis som dom vill. Fast när det börjar bli mörkt så vill jag att dom ska komma in. Det är då maskarna börja komma upp till ytan, och sedan in här med hjälp av Dino och Fjodor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck