Sidor

söndag 16 juni 2013

Utan förvarning

Pang...som på en given signal...bara över natten så får katterna här hemma svarthaka. Casper får fettsvans och alla börjar fälla. Och gissa vad? Det är bara dom som ska ställas ut. Ungdomarna här hemma. Och givetvis som grädde på moset ska vägrar dom äta för dom vill nog ställas som bengaler. Fast det med matvägran är ju inte riktigt sant. Dom äter fast mycket mindre. Dom växer ju mer än dom äter så därför tycker jag dom ser taniga ut. Speciellt Casper. Jisses vilka långa tassar han har just nu. Och han är smal tycker jag över rygg och rumpa. Men jag ser att när tiden kommer för honom så kommer han att bli stor för han är stor i kroppen...den ska bara fyllas ut.
Det där med att dom fäller pälsen nu är ju egentligen ingen överraskning, det är bara att se glad ut och göra det bästa av situationen. Vilken innebär att få bort allt själv istället för att dom ska skaka av sig det och det blir tussar överallt.

Det är inte varje gång jag badar dom inför en utställning och jag kommer inte att göra det denna gången heller då jag anser att dom är rena och fina. Jag brukar ju fukta en frottéhandduk och vrider ur den...men den är riktigt blöt iallafall....och så tar jag den överallt på katterna. På det sättet får jag bort pälsen dom fäller bättre än när jag borstar dom och samtidigt håller jag dom rena. Och då jag tycker att pälsen blir riktigt bra och krispig på detta sättet så brukar jag ta varje dag i 1 vecka innan utställningen. Fast inför denna har jag alltså redan börjat då dom har börjat fälla nu. Svarthakorna är borta, mycket tack vare gelen som jag använder till dom. Och så får jag väl sätta lite varje dag innan utställningen så det inte bildas ny. Fettsvans på Casper är ju inget nytt. Han fick det första gången för 2-3 månader sedan och har bara haft det 2-3 gånger, alltså dagar. Jag sköter det minutiöst och bara över en natt så är det borta.

För det är det som allting handlar om...inbillar jag mig iallafall. Håll reda på allt så blir det inte värre. För upptäcker man det i tid och tar hand om det så slipper man svettas och vara orolig för hur det kan komma att se ut. Och tro mig....Jag vet. Kurt (Lillans pappa) hade en fettsvans som det räckte att jag tittade på så blev det bara mer. Och där hade jag ingen aning om hur och vad man skulle göra för att minska på det. Så istället för att låta bli och försöka rengöra den på olika sätt så använde jag både goop och diskmedel och så försökte jag massera in det....vilket resulterade i att jag stimulerade hormonerna så dom tillverkade ännu mera fettsvans. Yack......Men man lär sig något för varje gång man gör ett fel. Istället för att lyssna på alla som vet allt gjorde jag tvärtemot. Jag "badar" svansen i torrshampo. Häver alltså över svansen och ända ner till kroppen/skinnet. Tar bort överflödet genom att ta svanstippen och bara vifta lite med den. Nästa dag finns det ingen fettsvans mer. Så utställningskonditionen för Casper Téa och Lillan kommer att vara i topp.

Angående utställningen som då är i Båstad om 2 veckor. Jag önskar att det hade varit fler britter. Visserligen så fick jag ihop en hel del och för tillfället så är det britterna som är den störta rasen på lördagen. Det kommer många välbekanta ansikten men även lite nya...ska bli kul att träffas. Och då jag kommer att ha besök här hemma hela den helgen från fredagen till måndagen ser jag framemot den extra mycket. Lisa & Roy som också ska ställa och bo hos oss. Vi har ju bara 10 mil till Båstad och den biten tar inte så lång tid att köra. Du som läser här....OM du inte ska ställa och bor nära.....skulle vara skoj att träffas på utställningen :)

Från det ena till det andra. JAG ÄR BEBISSJUK!!!!!



Jamie 1 vecka




Téa 1 vecka




Lillan 1 vecka




Casper 11 dagar




1 kommentar:

  1. nu blev jag bebissjuk ja meeee. Kommer du ihåg Rickis tuppkam?

    Klart att alla ska fälla päls och få svart haka och fetsvans. Du har väl pratat högt om utställningen ;)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck