Sidor

söndag 23 juni 2013

Casper och Zowey

Casper har dambesök...nämligen Zowey som i stamtavlan heter XeniaBritt's Kassandra Xantippa. Hon är "mitt barnbarn" Hennes föräldrar är Tawalli's Holly Marie Combs och Tawalli's Enrique Inglesias.  Hon kom i torsdags kväll och det har väl varit lite si och så. Det räckte att hon såg Casper så morrade hon på honom och blev skitförbannad. Och Casper blev rädd och kröp under sängen. Efter många om och men så kom han fram men som sagt....då fräste hon på honom och var vilket resulterade i att även CAsper blev arg till slut. Så inga parningar.

Så igår fick jag kontakt med Lena Brembo britter och frågade henne om råd. Jag visste inte vad jag skulle göra för jag har inte varit med om det tidigare att en hane blir som Casper. Och söta Lena erbjöd sig att komma. Jag tackade tacksamt ja och blev glad över att få "hålla någon i handen" När Lena kom och vi gick in i rummet så blev det en helt annat stämning mellan katterna. Ingen parning eller så och ytterst lite spott och fräs. Men det funkade mycket bättre än när jag var själv med dom. Har säkert att göra med att Casper är lite skygg när det gäller främmande och i början fick han hålla koll på både Lena och Zowey. Det gick så bra mellan dom så jag till och med vågade lämna dom själva i rummet. Tiden gick fort och plötsligt hade Lena varit här i 3 timmar. Fortfarande inga parningar dock.

När Lena hade åkt så gick jag och la mig i rummet med katterna. Tänkte att jag skulle sova här. Men nädå....här kuttrades från båda hållen och emellanåt så frästes det. Så helt plötsligt...inatt klockan 00.30 så parade Casper Zowey för första gången. Den parningen såg jag. Och då kände jag att jag kunde gå och lägga mig i soffan (ville kunna höra dom) 2 gånger under natten vaknade jag av att Zowey vrålade efter parningar. Om det var mer än dom vet jag inte för jag kände mig lugnare och kunde sova riktigt. För tillfället ligger Casper utslagen ute på altanen och sover, Zowey ligger utslagen i sängen och sover. Jag släppte ut honom då han ville det själv. På det sättet får Zowey äta, dricka och gå på toa i lugn och ro....dessutom så får hon vila upp sig lite innan han kommer in till henne igen. OM det har tagit sig återstår att se.

Lite hjälp till Kety. Om hon går 65 dagar så kommer dom att födas den 27 augusti. Och färgutfallen på dom blir

Hanar: svart-blå-choklad-lila-röd-creme
Honor: svart-blå-choklad-lila-svartskölpadda-blåsköldpadda-chokladsköldpadda-lilasköldpadda
Alla med eller utan silver....med eller utan mönster.



Lite bilder på Zowey som blir helt till sig och dräglar när hon gosar eller känner Caspers doft :) Dom första bilderna är tagna samma dag som hon kom










Dessa är tagna i fredags



2 kommentarer:

  1. gud va spännande!!! tack lotta

    SvaraRadera
  2. Vilka ögon och morrisar hon har... håller tassarna nu då..

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck