Sidor

lördag 20 februari 2010

Helt sanslöst

vad mycket snö vi har fått. Under dessa 23 åren som jag och Benny har varit tillsammans har det inte varit så mycket snö som nu. Imorse så skulle jag ut och skotta. Benny sa till mig att han skottar, men jag tycker (ibland) att det är kul. Jag skottade bara gången framför dörren och ut till uppfarten, sen var det kört. Jag orkade inte ta ett enda spadtag till. Jag hann ju inte ens sätta in spaden i snön förrän det var fullt. Så Benny avlöste mig och fortsatte på garageuppfarten. Flera av er har ju varit hos oss, och då förstår ni om jag säger att det tog Benny 1 timme att få väck all snö. Lagom att han var klar så kom plogbilen förbi.....2 gånger och plogade upp en massa snö.....gissa om Benny blev förbannad???? Det som plogas upp är ju hur tungt som helst.
Något senare var det återigen dax för Benny att ge sig ut och skotta.....nu var han tvungen att ta sig upp på altantaket. Risken för ras var stor och jag började plocka in allt som fanns ute på altanen....ifall att det rasar så har jag ingen lust att behöva kasta allt när våren kommer.....OM den kommer :-(  När man tittade upp i taken inne i altanen så böjde sig brädorna som bananer....det är faktiskt otäckt att det kan bli så. Allt eftersom fick han bort det mesta, men vi kommer att få byta ut taket till sommaren då det har spruckit på en del ställen. Hmmmmm. Kety och Manne var här också och kollade taket på huset. Manne stod på en stege och skottade bort typ 1 meter, och han hoppas på att det andra ska glida ner......vilket jag tyvärr inte tror det kommer att göra. Efter att Benny var klar med altantaket gick vi ut i rastgården och skottade upp gångar där vi kunde gå, sen var det dax för att få väck all snön som var uppe i nättaket. Om han behöver komma upp dit igen kommer han inte att behöva stege igen.....det är så mycket snö som ligger här. Något som jag tycker är bara så tråkigt är att buskarna på framsidan kommer att ta mycket stryk...dom har böjt sig helt av snön.
När jag inte har varit ute så har jag pysslat inomhus. Plockade bort allt från bokhyllan och diskade upp det.....eller ja.....diskmaskinen sköljde. Det bli ju dammigt och så fast man inte använder det. Sen så har jag oljat in bokhyllan....också något som jag gör 1 gång om året. Jag är rädd om mina saker, och bokhyllan ser ut som ny fast jag har haft den runt 20-22 år....den var min pappas och han hade den några år innan han dog. När allt var klart var jag supernöjd med min insats. Emellanåt så har jag lekt med kizzarna och bebisarna är ju bara för roliga nu. Åååå vad jag önskar att deras kommande familjer hade kunnat vara med om det som jag får vara med om. Filmade Igor och Ian. Köpte små plastskålar...alltid bra att ha, och en av dom fick alltså bebisarna. Den skålen är mycket mindre än den jag väger dom i, men ändå ska dom vara två i den :-) Lite bilder som jag tog nu i kväll med all snö kommer också.



 
 
 
 
 
 
 
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck