Sidor

fredag 5 februari 2010

101 kattfrågor

Den boken fick jag av Anneli när hon kom med Suzie. Har absolut inte läst ut den än, men jag måste ändå skriva och berätta att jag tycker att den är superbra det som jag har läst. Jag har flera kattböcker....hur många vet jag inte, och jag har inte läst alla än, det går i perioder. Men just denna boken...101 kattfrågor....finns det vissa saker som är skrivet som jag kommer att sätta ut på min hemsida. Detta är ett stycke ur boken
När jag var kattunge lyftes jag upp i nackskinnet. Är det fortfarande OK nu när jag är äldre?
Det korrekta svaret är nej! För en vuxen katt är detta sätt att bli lyft inte bara mycket obehagligt, utan det kan också ge upphov till nackspärr. Kattmammor bär sina ungar i nackskinnet när de är små och väger lite. Men efter 5 veckors ålder kan detta sätt att bära en katt vara farligt för den. Emellertid så älskar de flesta katter att bli upplyfta och kelade med och vi människor älskar att göra det. Om det görs på rätt sätt kommer båda att njuta av det.
Men hur är då det bästa sättet att lyfta upp mig?För katten är det bekvämast om du håller den runt dess kropp med ena handen under frambenen och att du samlar ihop bakbenen med den andra handen. Katten ska hållas fast men aldrig hårt och alltid med bakbenen i ett stadigt grepp. Låt aldrig bakbenen dingla för det kan ge katten ryggskott och är obekvämt för den. Lyft aldrig upp en katt mot dess vilja eller tryck den för hårt på mitten av kroppen. Övervaka alltid barn när de ska lyfta upp katter.
Det är nästan omöjligt att låta bli att lyfta upp en katt och om du gör det på rätt sätt med omsorg och respekt kommer det att resultera i ett avspänt och tryggt förhållande mellan dig och ditt djur. Vid vissa speciella tillfället är det extra viktigt att katten känner sig trygg med sin ägares sätt att ta hand om den, nämligen när den är sjuk eller skadad eller måste ta medicin.
**********************************************************************************
Alla mina katter är avslappnade i mitt sällskap....vissa av dom är det även om det kommer främmande. Men jag måste bara prata med Anneli och höra vad hon gör med sina kattungar för att dom ska bli så avslappnade som Suzie är. Hon är otroligt sällskapssjuk, och hon kommer fram när hon vill att man ska kela med henne.....trodde jag i början....Hon vill att man ska bära på henne, och det tackar man ju inte nej till. Önskar att flera av mina katter skulle vilja bli burna,, men det är något som dom aldrig har gillat. Suzie lägger framtassarna och huvudet över min arm och där ligger hon och kikar. Den lilla damen har redan satt in lite rutiner. Innan hon ska sova så är hon som sju yrväder....hon hoppar och skuttar runt i sängen, ska bitas i tårna/täcket, och efter allt bus så lägger hon sig mellan mig och Benny och somnar tvärt. Jag är tacksam att även hon sover natten igenom. Och även om hon gillar Benny jättemycket så är hon ju så klart med mig också, sitter gärna med vid datan, eller sover här när jag är vid datan.
Som ni kanske kommer ihåg så får Dino medicin. Den har hjälp honom mycket, men den sista veckan har vi sett att han har ont iallafall. Måste ringa vet. nästa vecka och höra vad hon säger. Meningen var ju att jag skulle minska på medicinen, men det har INTE funkat, redan samma dag visar han att han har mycket ondare.Och jag vågar inte ge honom mer än vad Terese har sagt. Hoppas att vi hittar en lösning så att han mår bättre.

Over and out....Ian på bilden


Fjodor drömmer sig tillbaka till bebisstadiet :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck