Sidor

torsdag 22 september 2016

Ziras bebisar 10 veckor

Dagen för deras flytt börjar närma sig och jag kan känna att ångesten börjar krypa fram. Visst kommer det bli lugnt och skönt, för med 6 bebisar som far omkring och hittar på en massa hyss är man svimfärdig på kvällen av tröttheten. Men, jag vill inte byta bort det, inte för allt i världen. Dom har artat sig bra och jag tror att jag har lyckats fostra dom till belåtenhet inför deras flytt. Att ha 6 bebisar hemma samtidigt kräver en hel del jobb och tålamod. Men 6 bebisar gör också att dom lär sig saker fortare, och dom har alltid någon att busa och leka med. Men sen hittar dom ju så klart på egna bus också. Speciellt Cordelia (som hemma kommer att kallas Alice)

Hon är extremt snabb på att ta sig in i skåp när jag öppnar dom. Jag vet ju om det och kollar så hon inte är kvar. Men av någon konstig anledning så ser jag henne inte alltid. När hon är klar, i det mörka utrymmet, så piper hon att hon vill komma ut. Och jag springer runt och öppnar alla skåp, även då kan jag missa henne om hon tystnar. Igår skrämde hon slag på hela gänget, inklusive sin mamma och sig själv. Hon hade tagit en sko med snöre och snöret hade hon i munnen....Och började springa fram och tillbaka. Alla reste ragg och fräste och sprang iväg av rädsla. Zira såg ut som en boll när hon burrade upp sig. Även Cordelia blev rädd men släppa tag om snöret vägrade hon. Och jag var efter henne för att få stop på henne, men attans vad snabb hon är. Till slut fick jag tag på henne och tog skon...då fräste hon på mig för att jag tog hennes leksak. Så in med snörskorna i garderoben.

Bianca är busigast av dom alla. Hon älskar fötter och ben och ska alltid försöka hoppa på mig när jag går förbi. När hon väl är på det humöret så lyckas hon väldigt bra och klättrar upp på mig tills jag tar henne i famnen och gosar med henne. Även om hon då är busig tittar hon på mig med stora ögon och börjar spinna. Hon är också den som är mest aktiv och vaken av dom. Hon har också börjat med att vara snål när det gäller leksaker. Hon bär dom i munnen och så snart någon av dom andra närmar sig henne fräser hon. Även OM ingen annan är i närheten. Och sedan 2 dagar tillbaka har dom andra också börjat göra så. Det är en fas dom går igenom och lär sig att behålla sina byten för sig själva.

Callisto gör  inte så mycket väsen av sig. Han är trötter i gänget och tycker att sova är det bästa han vet. Det är nästan bättre än att få mat. För han är ett matvrak. Hade han fått så hade han lapat kaffe också. Han är den som oftast bli innestängd på toan då han lägger sig och sover på en av hyllorna. För givetvis smiter han in när jag går ut. En av gångerna hittade jag honom i skurhinken och det är tur att jag inte har vatten stående i den. Men har den på toan då jag svabbar golvet varje dag.

Pan är charmören i gänget. Denna gossen kommer att krossa många hjärtan. Han ska vara med precis överallt och det är han som har lyckats vända upp och ner på min dataskärm 2 gånger. Fast jag har suttit vid den. För han vill ligga nära och ha koll på vad jag gör. Han (och dom andra) älskar att bli kliade på hakan. Men Pan är lite extra kelen, han kan sträcka ut sig ordentligt så jag kan klappa honom fint på magen också. Lika gärna som  han ligger på rygg och med tassarna åt sidorna för att kela, lika gärna ligger han på magen, framtassarna åt sidan och baktassarna rätt bak. Den ställningen är bäst att sova i tycker han.

Linus och Pandora är dom som är lugnast här. Båda 2 är lite av små funderare. Får dom mjukost, ja, då sitter dom där och funderar
-Ska jag ta en tugga eller inte? Detta kan ibland resultera i att dom blir utan. (fast dom får ju när alla andra har gått iväg) Likaså får jag mig ett gott skratt när dom ska på toa. Dom sätter sig framför öppningen och funderar igen
-Är jag nödig....eller är  jag inte?
Linus är bästis med Callisto och Pandora är bästis  med Cordelia. Och som tur är så är Bianca och Pan bästisar.

Alla har fått sin favoritplats vilket är på köksbordet. Det spelar ingen roll hur många gånger jag tar ner dom. Dom sover där, dom diar där. Och dom leker där. När dom leker så hoppar hjärtat upp i halsgropen på mig. För oftast så är dom som små käglor som ramlar ner i bowling. Jag hör bara dunsarna. Vilket  inte är svårt att höra då alla väger över kilot. Nu vet jag ju att detta bara är en fas. Och jag t ror att dom är där så mycket bara för att jag sitter här vid datorn. Dom vill ju vara med.  Fast jag får vara ifred när jag öppnar upp till rastgården. Då får jag hålla i mig för dom rusar fram och orsakar tornado när dom springer förbi. Att få  in dom igen är lite svårare. Men jag har lyckats bra med klickträningen. Så för att få in alla tar jag fram laserpekaren och skramlar lite med den. Behöver i inte ens stå ute, dom har väldigt bra hörsel vill jag lova.

Deras vikter idag är FANTASTISKA. Dom väger mer än vad dom gjorde i kullen där mamma Zira är född. Bara Pandora som "ligger" efter. Men det gör hon egentligen inte. Hon föddes ju minst med "bara" 96g och hon har legat under dom andra alla dessa veckor. Idag väger dom
Pan 1570g +330g
Pandora 1232g +204g
Bianca 1379g +239g
Cordelia 1429g +228g
Linus 1521g +215g
Callisto 1537g +260g

Klicka på bilderna så kommer en ny sida upp med deras bilder. Idag blir det också 1 film på var och en av dom


Pan 




Pandora




Bianca




Cordelia




Linus




Callisto


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck