Sidor

måndag 28 mars 2016

Milla & Weezy

Idag fick Weezy åka hem. Igår eftermiddag var den sista parningen och nu återstår alltså att se om någon av dom cirka 25 parningarna har tagit sig! Under natten har  dom bara sovit. Och Milla har idag varit ovanligt tystlåten, annars är hon ju en äkta tjatmaja. Antingen har hon tappat rösten, eller så är hon bara nöjd och belåten. Nu väntar jag in vecka 3 och letar då efter hallontuttar. För min egna räkning kommer jag att väga henne,men jag kommer inte att skriva  någon om henne förren just vecka 3.

Det har varit väldigt mycket det senaste dygnet. Häromdagen mådde Zira inte bra, hon kräktes flera gånger och hade diarré. Men som tur var höll det sig i bara 1 dag. Blev lite orolig när kvällen kom för hon såg rätt så medtagen ut. Men då hon drack mycket vatten visste jag att hon fick i sig vätska. Jag tror att Lillan spydde också, men jag är inte säker. Hittade en spya inne hos henne i bolådan och Zira är inte där inne mer än nödvändigt. Och att må illa är inte nödvändigt. I lördags mådde Dockan inte bra. Hon spydde  inte men jag såg att hon mådde illa. Men där gick det över under dagen, framåt kvällen började hon äta igen. Och då blev Calle dålig. Igår morse var jag riktigt orolig för honom. Fick tvinga i honom lite mat men han spydde bara upp det och rasade i vikt. Igår kväll tog jag och sprutade i honom vatten, han måste ju ha vätska i sig. Och det ville han ha, det var det enda han ville ha. Och efter första sprutan med vatten slutade han spy. Så jag har varit uppe flera gånger under natten och gett honom vatten. Imorse var han piggare fast medtagen. Han åt lite blötmat självmant och drack lite ersättning och vatten. Och jag har tagit fram just honom flera gånger under dagen för att ge honom mat då han inte har orkat äta så mycket åt gången. Och det lilla livet lär sig snabbt....fruktansvärt snabbt. Ju längre dagen har gått har han piggnat till mer och mer. Och han kommer till dörren och faktiskt ropar efter mig. När han skrek för en stund sedan och jag gick in för att hämta honom och dom andra då hoppade han till och med upp på mitt ben, han tyckte jag var för slö
-Nu vill jag ha mat!
Så det har vänt. Inga andra visar något och jag hoppas att det förblir så. För det är jobbigt när så små blir dåliga.

Love har haft besök från sin blivande familj idag och dom föll pladask för honom. Båda hade honom hos sig och han var trygg i deras famnar, så pass att han somnade. Linnéa och Ludvig känns så rätt för honom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck