Sidor

onsdag 16 mars 2016

Supermamman Lillan

Lillan är en så otroligt bra mamma att jag har inte ens har ord nog till det! Piper och Phoebe var ju här över helgen och hon ville direkt vara deras mamma och som ni såg på bilderna var dom inte sena till att dia på henne, och Love fick ligga själv. Ja alltså, han sov ju. Så fort han vaknade var hon hos honom men då hon diade tjejerna fick hon inte riktigt den vila som hon själv behöver. När tjejerna åkte så försökte hon till och med få med sig Zira till bolådan. Gissa om Zira protesterade, fanns liksom inte en chans. Lillan la upp tuttarna och ville att Zira skulle tutta på henne.

Sen i onsdags förra veckan hände något som är varje uppfödares mardröm. Lena ringde, hennes bebisar ville inte gå upp i vikt, en liten hona gick nu ner. Och mamman verkade lite stressad.....Vilket dom kan bli om bebisarna är oroliga och pipiga, oftast för att dom inte får någon mjölk ur tutten. Och kanske var det så att mamman inte hade tillräckligt med mjölk till alla bebisarna. Frågan var om jag kunde hjälpa henne. Så klart att jag kunde. Mamman in i ett rum med 3 av bebisarna som mådde bäst, medans dom 3 det var illa ute fick komma till Lillan. Innan Lillan fick dom till sig kände jag att jag var tvungen att flaska dom så dom fick i sig lite energi, speciellt den lilla tjejen. Det är faktiskt så att om jag inte hade fått i henne ersättning så hade hon nog inte klarat natten hon var riktigt dålig och väldigt loj. Men jag hade inga problem alls med att mata dom.

Lillan tog emot dom utan att tveka en sekund och dom började dia på henne direkt. Men då dom var/är så små så har jag fortsatt att flaskmata dom vilket har visat sig vara rätt beslut. Mamman till bebisarna har blivit betydligt lugnare och dom 3 som är hos henne har också fått flaskan men inte i samma utsträckning då dom  har ökat sakta men säkert. Mamman verkar ha fått igång mjölken igen. Ibland blir allting för mycket för en mamma, oavsett hur bra hon är som mamma. I och med detta så fick Love lite syskon att campa ihop med och dom är halvsyskon på riktigt, samma pappa. Det känns bra i mitt hjärta att han har någon att busa med och växa upp ihop med i bolådan. För dom får vara kvar med Lillan och mamma Fassi får ha dom andra 3. Får se hur jag reder ut det sedan, men det är ett "problem" som jag får ta den dagen det kommer.

Jag har inte skrivit något om det då tillståndet för bebisarna har varit oklart, vi visste inte om dom skulle klara sig. Men jag känner mig säker nu på att dom fixar det, dom ökar i vikt kanonbra. Jag har redan gett dom smakportioner med blötmat men i små små mängder, vill nog att dom ska öka lite mer innan dom börjat äta som dom vill. För dom vill verkligen äta av blötmaten också. Så som ni förstår så har jag fullt upp. Det är exakt 2 veckor mellan bebisarna så dom är ju bara lite större än Love på grund av att dom är små, men det har inte varit några problem. Love vet minsann vilken tutte som är hans och han släpper den inte.
Jag har tagit lite bilder idag, men inte på bebisarna som är hos Fassi. Vill inte störa henne nu när hon har lugnat sig. Får bli bilder på dom nästa vecka. Men dom som är hos Lillan kommer här. Tyvärr så har jag ingen koll på vad dom heter i stamtavlan, utan bara smeknamnen jag har gett dom, men det kommer sen. Känns inte som det viktigaste just nu. När det gäller Love så är han ju fortfarande pipig när jag tar upp honom, han vill helst bara ligga och sova, eller vara vid baren. Och för att inte stressa Lillan hoppade jag över att ta bort det smutsiga vid hans öga och näsa.




Först ut Love. Han har öppnat sitt andra öga bra nu men det syns inte så bra på bilderna då han är nyvaken. Dessutom ville han inte alls vara med. Hans vikt idag är 224g

















Denna killen kallar jag för Milo, hans färg är choklad (spotted?) bicolour. En liten mammagris. Lite svår att få tag på flaskan för han är så ivrig hela tiden. Vill mycket hellre ha blötmat. Hans vikt idag är 247g. 









-Jag vill ha maaat, sluta fota nu!!








Och här kommer tjejen som jag kallar för Dockan. Jisses vad sööööööt hon är alltså. Älskar hennes uttryck i ögonen. Hon är så feminin och det gillar jag. Hennes färg är lila bicolour och vikten idag är 242g. 















Här har ni Calle. Så otroligt charmig. När jag ger honom flaskan så kommer han med framtassarna och håller om själva flaskan. Han somnar varje gång när han blir mätt men släpper inte nappflaskan. Hans vikt idag är 295g, ett riktigt litet matvrak.
Fast matvrak är dom alla 3, det är bara Love som inte vill ha flaskan














Alla tillsammans
















1 kommentar:

  1. Vilken tur att Lillan fanns. Så skönt för Lena att kunna får hjälp. Chokladgrabben är ju så sööööt

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck