Sidor

måndag 10 december 2012

Lillan akut sjuk

Förra veckan så hade ju alla här en släng av magsjukan. Och på alla gick det ju över på 1 dag. Utan Lillan som hade det i 2 dagar för att den 3:dje dagen öka allt hon hade gått ner och lite till. Och sedan förra lördagen så har hon gått upp som hon ska varje dag och hon har inte haft diarré. Men sent igår kväll så fick hon diarré igen. Och när jag då vägde henne hade hon gått ner med 25g. Imorse när jag vägde henne hade hon gått ner med ytterligare 16g. Och när hon bajsade så var det inte bara diarré, det sprutade ut rumpan på henne och det var mer vatten än bajs. Och jag tyckte hon verkade uttorkad. Det var hon inte igår kväll. Så det blev ett akut besök hos veterinären som konstaterade att visst var hon uttorkad. Så han vätskade upp henne och så fick hon en dos diarsanyl där...något jag får ge morgon och kväll i några dagar. Dessutom får hon Reconvalescent cat 3 gånger om dagen. På det får hon bara äta i/d. Om jag ville så kunde jag blanda i/d i maten som hon får ifall hon inte ville ha bara i/d.

Veterinären sa att han trodde att i och med att hon är kattunge och så liten så går det bara runt på henne. Han berättade allt för mig och jag kan inte återge allt...Men hon skulle bli bra inom några dagar. Och jag skulle hålla koll på hennes vikt. Och det vet väl alla hur jag är med vikterna på mina kattungar. Oc som tur var så hade hon ingen feber. För hon äter som vanligt och hon dricker ju vatten. Men som sagt, det rinner rätt igenom henne så hon får inte det som hon ska ha.

För att ge bara ett litet exempel så väger Lillan idag 516g. Och Audrey som är 3 veckor yngre väger 498. Lillan är inte mycket större än Lunas bebisar och mellan just dessa två skiljer det alltså bara 18g. Och då har ändå Lillan gått ner med 41g sammanlagt nu. Så det skiljer ju inte så mycket mellan dom i vanliga fall heller. Nu har jag inte så mycket annat att göra än att hålla koll på henne och hennes vikt. I morgon ska jag ringa veterinären och tala om hur hon mår...och blir hon sämre får jag åka in med henne igen.

För att vara på den säkra sidan att inte alla dom andra ska få diarré igen får dom i/d i förebyggande syfte. För den som inte vet så är i/d också mat men det hjälper till att få ordning i magen och tarmar då det är ett foder (blötmat) med lägre innehåll av fett och  en hög smältbarhet med probiotiska fiberkällor. ( så står det på burken )





4 kommentarer:

  1. Hua...de är jobbigt när småttingarna blir dåliga! Hoppas att Lillan nu blir bra och ökar i vikt som hon ska!!
    Jag drabbades oxå av magsjuka på kissarna 1,5dag i förra veckan.....alla utom de vuxna tjejerna & vovvarna drabbades :-(...men nu är allt bra igen & full rulle som vanligt!

    SvaraRadera
  2. Hua...de är jobbigt när småttingarna blir dåliga! Hoppas att Lillan nu blir bra och ökar i vikt som hon ska!!
    Jag drabbades oxå av magsjuka på kissarna 1,5dag i förra veckan.....alla utom de vuxna tjejerna & vovvarna drabbades :-(...men nu är allt bra igen & full rulle som vanligt!

    SvaraRadera
  3. ååå lilla Lillan. Vilken tur att du for in, fast det hade jag ju räknat med om hon var så dålig. Du är verkligen en god kattmamma Lotta

    SvaraRadera
  4. Åh den Lillan! i/d är bra, har använt flera gånger. Hoppas hon tillfrisknar fort! Det är så oroligt när de små blir dåliga.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck