Sidor

fredag 28 december 2012

Härliga kort

Idag har jag tagit lite nya bilder. Men ni ska ju inte tro att det gick smärtfritt. Givetvis.....GIVETVIS skulle ju något krångla. Jag hade ju liksom inga planer på att ta bilder idag så jag hade inte satt batteriet på laddning. Så när jag satte på kameran så var där bara 1% kvar.....glääääk. Så jag hade inget annat val än att sätta det på laddning och vänta. Fast jag orkade inte vänta så länge....20% räckte för att testa det jag ville göra :)

När Katri och hennes man var här för att hämta Tom (och Tina som blev Timothy) så pratade vi lite om det här med att fotografera. Katri berättade att hon hade skaffat en fotolampa....sån där som typ proffs har. Jag har ju varit på väg att köpa en blixt till denna kameran men det har inte blivit av....pengarna har inte räckt till. Den billigaste kostar cirka 1000:- och när det gäller det så tror jag att den som är dyrare är bättre och håller längre. Så.....det har inte blivit någon blixt inköpt. Och när jag pratade med Katri så grodde en idé i huvudet på mig. Jag har ju inte råd med någon fotolampa eller blixt nu heller. MEN....Om jag skaffade en lampa som dom har när dom bygger, en halogenlampa där man kan föra lampan mot tak eller golv kanske skulle fungera. Så jag ville till Gislaved och Jem&Fix som jag visste hade sådana. Även om det nu inte skulle funka så är inte den lampan dyr bara 299:- och funkar det inte här så kan jag ju ha den när jag sågar ute i förrådet. Dessutom så hade den stativ som man kunde ändra till höjden man vill ha.

När mitt batteri väl var laddat och lampan på plats så började jag fota. Jisses.....åååå så kul det var. Själva lamporna ( dom är 2st) var riktade mot taket så det störde varken mig eller katterna. Men det blev ändå så pass ljust att jag fick fram färgerna på katterna som dom faktiskt har. Att det är en lampa som står på stativ stör mig inte ett dugg....Jag fotar ju mest här hemma. Och här kommer resultatet :) Även om katterna var trötta så fotade jag. Nackdelen med fotograferingen idag var att böset i ögonen syns väl...men det bjuder jag på idag. Extra roligt var det att ta på Vanessa (Lillan) Här syns det väl med hennes färg

Alan






Anjelica






Anastasia






Audrey






Vincent






Vin






Vanessa






Téa











4 kommentarer:

  1. Tea och Vin men mest Tea ojojoj en sådan katt. Så har vi Kurtkopian Lillan som kommer att bli så snygg. avis japp....

    SvaraRadera
  2. smart med bygglamporna. Det blev ju kanonbra

    SvaraRadera
  3. Jättefina kort Färgerna är ju jättebra. Kul att hitta något billigt som funkar.

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé och vilket bra resultat! Fina färger! Jag brukar få rikta alla möjliga böjbara lampor för att få bättre ljus men bygglampor blir ju mycket bättre!!!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck