Sidor

lördag 22 december 2012

Inför julen

Jag mår nu lite bättre...inte riktigt hundra men tillräckligt för att jag ska kunna greja lite här hemma. För även om jag mår dåligt så finns det saker som jag måste göra inför julen...för att liksom få fram julkänslan som inte riktigt vill infinna sig än.

Gårdagen började som vanligt med alla bebisarna som jag skulle hinna med innan det var dax att hämta min mamma och åka på begravningen av min moster. När jag kom hem var det bara att sätta sig i bilen och åka handla. Jisses vad folk överallt, man skulle kunna tro att allting var gratis. Då jag känner mig lite svag i mina muskler för tillfället så fick Benny äran att följa med som bärare...trots att han också är dålig nu. Men jag orkade inte själv. Väl hemma var det bara att sätta igång. Ny sats med köttbullar. ..dessa ska med till svärmor på julafton. Och så skala en hel del potatis för att kunna få till Janssons. Min spis och ugn är ju inte som när vi bodde i huset då jag kunde få in 4 packar samtidgt, här får bara plats med 2 så bara Janssons tog mig cirka 2 timmar innan det blev klart. Sedan var det bara att börja drilla köttbullarna och vid 1-tiden på natten var jag klar.

Oavsett vilken tid jag går och lägger mig så är jag alltid uppe vid 4-5-tiden...samma i morse. Och då satte jag en bulldeg. Såg på FB för ett tag sedan någon som hade bakat ett tomtehuvud så det tänkte jag ge mig in på idag. Ingen aning om ingredienserna men deg som deg tycker jag. Att jag ville göra just detta är på grund av barnbarnen....kanske kul att smaska på . Det var väl inte det lättaste jag har gjort men det funkade iallafall. Dock behövde jag inte jäsa degen för den liksom hann jäsa medan jag höll på. Blev väl heller inte så "vackert" men jag tror ändå att ungarna ser vad det är och det är ju tanken som räknas...eller :) Gjorde 2 satser deg, den andra fick det bli bullar av. Och det är ju tur att vi har en altan som är kall för jag får inte plats med en enda bulle i min frys då den är så liten. Får bara plats med det allra nödvändigaste i den...gäller det samma med kylen. Så vår nästa investering kommer att bli ny kyl/frys. Hyresvärden kan ju inte stå för det för då vill kanske även dom andra hyresgästerna ha och det kostar ju en hel del att få till det i alla lägenheter.


Degen är klar att börja jobba med






Här har jag format ansiktet och luvan på tomten. Och här var jag på G att slänga allt





Skägg ska ju tomten också ha





Så även mustasch. har virat allt så det ser lite burrigt ut, ögon och näsa är på plats liksom bollen på luvan





Vispade ägg. Den ena är det tillsatt lite röd färg i






Och slutresultatet. Jag stödde över lite pärlsocker på luvan också.






2 kommentarer:

Här kan du lämna dina tassavtryck