Sidor

fredag 6 april 2012

Luna 3 veckor

Idag är det då 3 veckor för Luna. Det var riktigt spännande att väga henne idag. Och det har varit hur jobbigt som helst för mig i veckan att låta bli vägningen av henne. Hon har börjat äta mer än tidigare. Hon har inte visat några tecken på att vara illamående heller, vilket känns bra. Fast det kanske kommer. Det är ju hennes första kull hon väntar så jag vet ju inte riktigt hur hon reagerar. Det kan ju lika gärna komma nu. Hennes vikt idag är 2870g och hon har under veckan ökat med 98g. Vikten som hon har idag har hon inte haft sedan hon flyttade till mig :-) Hon har redan börjat vila mycket. Emellanåt får hon ryck och busar med dom andra och varje gång så tycker ju jag givetvis att hon ska ta det lugnt. Det är bara 6 veckor innan hon ska ha och av erfarenhet vet jag ju nu att dessa veckor kommer bara att flyga iväg i rasande fart.Hur som helst, detta är vad som händer i hennes mage just nu. (Det blev MÅNGA hon i detta inlägget )


Embryornerna bildar ett foster. Runt embryot bildas moderkakan.  Både antalet ägg som avlossas och utrymmet i livmodern påverkar kullstorleken. Under de närmaste två veckorna kommer viktiga organ att utvecklas såsom hjärna, ryggmärg. Följda av ryggkotor, huvud, hjärta och sinnesorgan. Centrala nervsystemet utvecklas under hela dräktigheten. 
Spenarna börjar att bli rosa och större. Pälsen på magen runt spenarna börjar att tunna ut en aning.
Nu kan morgonillamående förekomma beroende på att livmodern utvidgas. Honan kan bli lite apatisk. Hon kan matvägra något samt kräkas. Att sprida ut måltiderna flera gånger per dag kan hjälpa. Nu börjar gommen och reproduktionsorganen att utvecklas. Fosterblåsorna kan man nu se med ultraljud.


Lite bilder på Luna idag med dagsljus.....visst är hon vacker??












Cilla och Olivia får hänga på med ett par bilder, orkar inte blogga mer än detta idag.










Och så får det bli en film också. Klickandet som du hör i bakgrunden är när kameran zoomar in automatiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck