Sidor

onsdag 11 april 2012

Kurts knölar/bilder

Detta med Kurts knölar tar på krafterna, man går och är orolig hela tiden. Ändå så säger veterinären att det inte finns något att göra. Ringde senast igår och pratade med henne, vet. alltså. Hon kan bara göra något, operation eller liknande om någon av dom spricker. Dom har minskat, den som var störst har till och med halverats. Men häromdagen så fick ha en ny knuta uppe under hans armhåla och nu så har ju då den växt, vilket syns klart på bilden så kommer nedanför. För när dom börjar växa så går det fort. Jag håller ju på och väger honom varje dag så jag har lite koll på vikten och på så sätt så ser jag också på vikten om dom växer eller minskar. Hans vikt idag är 7100g. Men av den vikten så tror jag att vi kan ta bort minst 500g för det är vad jag tror knölarna väger. Han har 5 stora och dom är som knutna nävar.....eller ja. När en kattunge föds så väger den cirka 100g...så stora är dom. Men som sagt, dom minskar och har blivit mjukare.





3 kommentarer:

  1. Oj det där ser otäckt ut. Vet du vad de beror på?

    Hoppas det är något övergående. Lilla fina Kurtan

    SvaraRadera
  2. Hej Lotta.

    Min 11 månader gamla honkatt fick FAH för en dryg månad sedan, men hennes två "knutor" satt inte i juvret och orsakade därför ingen juverförstoring. Men man fick ta bort dom, den ena på sidan av bröstkorgen och den andra i ljumsken. Precis som du beskriver det, kom dom plötsligt och växte snabbt.

    Sedan operationen har hon varit helt ok., men på grund av att det finns ett så litet underlag, kan man inte säga om det kommer tillbaka, och i så fall troligen i samband med dräktighet. Om det händer, måste jag nog skrinlägga planerna på att ta ungar efter henne, eftersom hon då måste kastreras för att bli bra. Synd på så rara ärtor! Men huvudsaken är ju att hon blir botad.

    Lycka till med Kurt!

    Kram
    Maria.

    SvaraRadera
  3. Stora goa Kurt! Vad det ser jobbigt ut. Hoppas det blir nån lösning snart. Har du hört dig för hur andra veterinärer / veterinärkliniker resonerar?
    Puss o kram till er båda!!!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck