Sidor

onsdag 25 april 2012

Kattmöbel färdig

eller inte. Jag kan inte bestämma mig. Nu när jag har fått klart alla underdelarna så vet jag inte om jag ska göra så mycket mer med den. Och då menar jag att jag inte vet om jag ska bygga på mer delar. Det blev ju rätt så stor, det finns 9 hyllor för katterna att vara på. Meningen var ju att jag skulle sätta dit en rundstav och hylla på det på 3 av sektionerna. Men jag vet inte om jag fixar det. Vad händer om Kurt på nästan 7kg hoppar upp? Det är ju i slutänden inte så mucket som håller upp denna staven. Nääääääää, jag har annat i tankarna. Kanske bättre att sätta dit ett par hyllor direkt på väggen i anslutning till kattmöbeln...sådana hyllor som jag vet att dom gillar att ligga och sova i. Sen så var ju tanken att jag skulle göra en del som var lite längre på bredden där kattungar kunde ligga. Blev inget med det heller. Det finns så gott om plats inne i dom här så det behövdes inte.

När jag skulle leta efter ett katthuvud som modell bland mina fonter (teckensnitt) så hittade jag inget som jag tyckte var snyggt. Så det slutade med att jag tog en av alla bilder som jag har på Kurt och klippte ut hans huvud som jag sedan använde som mall till öppningarna. Så här efteråt känns det lite roligare att öppningen är efter en av mina egna katter faktiskt.
Varje sektion är ju 45*45 och det var planerat redan från början att jag skulle använda mig av samma färger i bäddarna på varje liggplats som jag har på kuddarna i soffan. Dom är ju färdigköpta och måtten på dom är just 45*45. Tänkte ju först ha skumgummi med jag ångrade mig angående det utan det fick istället bli vadd. Att jag valde just dessa beror främst på att det finns dragkedja på dessa och är med andra ord lätta att dra av och tvätta vid behov.

Tyvärr så kan jag inte påstå att jag är riktigt nöjd med den. Köpte ju allt material på ett sågverk...där jag alltid brukar handla när jag bygger. Och då dom har riktiga sågar och kan såga rakt så bad jag dom såga ut höjden på allt som jag skulle ha. Det visade sig att alla bitarna inte var riktigt lika höga. Fast egentligen...det spelar nog ingen roll...Katterna verkar älska sin nya möbel och h ar i stort sett varit uppe i den och på dom under hela dagen. (blev klar igår kväll) Priscilla som ALLTID sover hos mig när jag vilar under dagen kom idag och låg jämte mig i cirka 5 minuter sen gick hon iväg. Nyfiken som jag är var jag tvungen att se varför hon helt plötsligt stack...det gör hon ju aldrig annars. Hon hade gått och lagt sig en en av gömmorna :-)

Meningen var ju att jag skulle sätta ut en beskrivning på detta men det orkar jag inte göra idag. Får göra det en dag när lusten faller på. Fast lite bilder kommer det ju iallafall under mitt arbete när jag höll på :-) Det var pilligt och jobbigt MEN hur roligt som helst. Nya idéer växer redan fram hos mig :-)

Allt som jag behöver köptes hem




Kurts huvud som mall som ska tejpas fast och ritas av




Eter att jag sågat ut efter mallen fick jag sådana här bitar över. Synd att det ska vara ett hål där vid sidan men jag var tvungen att borra upp ett hål för att få plats med sticksågen. Fast dom 3 som jag behöll av dessa kommer jag att fixa till....ni får se sen :-)




Allt utsågat och jag var riktigt nöjd, om än mörbultad i hela kroppen. att såga och följa strecken var jobbigt. Hålla hårt i panelen så den inte går sönder




Första delen färdig. Och just den delen tog lång tid för jag hade inte en susning om hur jag skulle få ihop allt. Resten av delarna gick mycket bättre, har man gjort en så vet man ju.



Allt klart på alla delar





Och nu är allt på plats med bäddarna i



Katterna gillar läget, och så länge dom gör det så är jag nöjd. 












3 kommentarer:

  1. åååå vad söta pälsklingarna ser ut och vad snyggt det blev... Impad bruden!

    SvaraRadera
  2. Gud va bra de blev!!!! Måste oxå fixa nått liknande in till kontoret ;) //Kramiz

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck