Sidor

onsdag 28 september 2011

Viktuppdatering

blir det idag. men inte på mig denna gången utan på alla katterna. Det var längesedan som jag skrev ner något i bloggen om det. Visserligen skriver jag nu ner i mina kalendrar allt, men jag vill ha det här också.
Jag har börjat med ett nytt foder som alla äter och som alla tycker om. Fick höra att det var bra så jag testade lite innan jag köpte hem en påse. Och som sagt, detta torrfodret gick hem hos alla. Fodret är Royal Canin Hair & Skin. Fast jag har ju så klart Baby Cat hemma också. Och det är ju efter att Kurt började äta detta som han har gått upp så bra i vikt :-)

Fjodor har ju inte varit så där jättefet om man säger så. Men han har tagit sig bra sedan han flyttade till mamma och fick lugn och ro i kroppen. Den 14 juli vägde han inte mer än 4559g. Han har sakta men säkert ökat med cirka 50-60g i veckan. Men bara på 2 veckor har han nästan gått upp med 300g.....är rätt så säker på att det beror på fodret. Så på 2½ månad har han gått upp med 506g. Idag väger han 5065g

Tindra har också hämtat sig bra. Hennes vikt idag är 3801.  I slutet av juni vägde hon 3470g så hon har gått upp med 331g. Så jag hoppas hon går upp lite till innan utställningen så inte domarna tycker hon är för lite igen.
Suzie vägde innan hon blev dräktig 3388g och idag väger hon 3481g. Lite kvar efter bebbarna, 93g och hon går ner med all säkerhet veckorna som är kvar med hennes bebbar hemma. Hon diar ju dom fortfarande.
Jamie väger idag 3485g. Hon väger bra mycket mer än innan hon blev dräktig då hon vägde 3026g.....ökning fortfarande med 459g. Och hon diar inte bebbarna lika mycket längre. Tror hon tycker dom är lite jobbiga.

Så har vi då Luna. Hon är väldigt liten i maten, även om jag tycker att hon äter bra. Hon väger idag 2766g. Vägde ju henne den 23:dje när hon blev 9 månader och då visade vågen 2748g....en liten ökning med 18g. Funderar på om jag kanske behöver avmaska henne.
Kurt är den som är tyngst i gänget. Idag väger han 5780g.....på bara 3 dagar har han gått upp med 100g. Och han äter alltså bara torrfoder....vägrar äta blötmaten.

Det som glädjer mig mest är att Fjodor äntligen börjar bli lite rund igen. Och så har jag idag bestämt mig för att köpa en sådan där stor digitalvåg som tar upp till 20kg.....visar varje litet gram. Kostar lite men värt pengarna då jag är så intresserad av att följa deras vikter.

Någon som känner igen denna lilla nallen??

1 kommentar:

  1. Skulle tro att den lilla nallen numer väger närmare 6 kg och lyssnar till namnet Kompiz... Eller?

    Kram
    Anngert

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck