Sidor

fredag 5 februari 2016

Minis bebisar 10 veckor

Supertidigt bloggande idag. Men redan vid 5.30 var jag klar med alla katterna (står längre ner om det) Är ju uppe mitt i natten som vanligt och då Benny åkte till Norge igår igen behöver jag inte tänka på vad jag gör utan kan stöka omkring utan att störa honom.

Jag fuskade med fotograferingen igen, fotade igår när det återigen var fint väder ute. Men det spelade ingen roll vare sig väder eller vilken kameran jag använde. Det blev inte så många bra bilder. Har haft en urkass vecka och är astrött vilket resulterar i att jag är rätt så skakig och pratar osammanhängande. Började veckan med att jag var tvungen att ringa läkaren för jag har så ont i mitt knä. Ni som känner mig vet att åker jag till läkaren, ja då är det kris. Jag själv misstänkte den inre menisken och efter endast 5 minuter kunde läkaren också konstatera det. Men det är ju inte alls nu som det var för 10-15 år sedan att man åker in och opererar. Nä, nu ska man springa hos sjukgymnasten först i 3 månader för att kolla om man kan träna upp knäet. Blir så frustrerad. Och nej, jag tänker inte ta mig till sjukgymnasten vilket jag också sa till läkaren. När det går så långt att jag verkligen inte orkar så åker jag in till akuten. Så tills vidare så tar jag vanliga värktabletter. Men värken sitter där och gör att jag inte kan sova, mindre sömn än vanligt alltså. Dessutom så var jag hos tandläkaren i måndags igen och hon lagade tre hål. Så har varit öm i munnen också. Så, nu är jag klar med "tycker-synd-om-mig-själv"

Ja alltså, idag är bebisarna 10 veckor. Känns lite overkligt. Och dom är fortfarande som små klossar som kutar runt här, miniatyrkatter. Minis förra kull var ju urväxta, höga i tassarna och öron som började dra iväg. Det var bara Zira som fortfarande höll ihop. Dom vägde lite mer än vad dessa gör, men dom var mer matglada än vad tjejerna är. Och spelar absolut ingen roll. Här är det nu bara Phoebe som har dragit iväg en bra bit över sina syskon. Och det är det här som jag tycker är så fantastiskt, lite otroligt faktiskt. Phoebe väger 118g mer än Prue och det skiljer 151g mellan henne och Piper. Tänk då att Phoebe vägde 101g när hon föddes. På bilderna längst ner kan du se hur jag har henne vilandes på min hand. Det är alltså rätt så mycket om man ser det så. Men hon ser j inte alls ut och vara så mycket större än sina syskon. Tror det har mycket att göra med att hon har bra benstomme, bra muskler....eller vad det nu kan vara. Piper som är minst i gänget viktmässigt ser störst nu. Men det är ju så klart pälsen som lurar. Tar man i henne så känns hon betydligt lättare än dom andra. Prue känns också väldigt stabil och hon har ju börjat äta bättre och bättre. Piper är den enda i gänget som äter torrfoder, men å andra sidan äter hon precis allt som serveras.

Prue har börjat äta sin mat utan grädde. Men hon äter inte lika bra som med grädde. Så när hon tycker att hon har ätit klart skvätter jag över lite grädde och blandar. Och då äter hon igen och mer än hon då åt alldeles nyss. Fast nu ger jag henne grädde i maten bara på morgonen och kvällen....under dagen får hon klara sig utan. Har också tagit reda på om det är ok att ge henne grädde (och dom andra som ju också tar av det) Och det är helt ok, ingen av dom påvisar ju att dom blir dåliga i magen av det. Kanske för att dom fick det så pass tidigt. Även när Prue flyttar kommer jag att ge lite grädde i maten som något extra gott. Och det får ju bli som nu lite varje dag. Kommer väl bli till kvällsmålet då gissar jag.

Annars så är dom som vilka kattungar som helst i denna åldern. Har inte tid till annat än att busa omkring och allting ska gå i hundra knyck. Att ligga i soffan och kolla på tv när dom har sina race innebär fara för livet...mitt liv alltså. Dom vuxna har ju lite koll på var jag är men dom små har ingen susning när dom är i extas...så då kan dom springa rätt på mig i en väldans fart och är  inte jag beredd så kan det göra lite ont. Jag har ju skrivit tidigare att dom är inte så där överdrivet sociala, men dom senaste dagarna kan dom faktiskt ligga still och gosa en stund. Fast det kommer nog kanske gå över för nu på morgonen har jag klippt klorna på dom. Och det gick mycket bättre än vad jag trodde, faktiskt riktigt bra. Och då tog jag tog medan dom busade. Klippte även klorna på dom vuxna och alla fick en genomgång med rensning av öron/ögon/näsa. Dom vuxna kan ju hålla sina klor i styr men dom små...mördarvapen...och av någon konstig anledning så är det alltid Prue som får smällarna.

Och det är ju också något som är lite komiskt. Som ni vet så har jag ju döpt dom efter serien The Charmed Ones (Förhäxad) Jag kan tala om att mina små är väldigt lika karaktärerna i serien.
Prue är den som åker på en massa smällar. Är lite allvarlig och tar allting på största allvar. Kan vara lite försiktig med nytt i början för att sen kasta sig in i det. Törstar efter kärlek och en massa kel men har  inte tid.
Piper är lite vimsig, ett yrväder som inte vet vad hon egentligen håller på med. Kan ta ett steg rätt ut i intet. Hon tror sig veta vad hon håller på med men har alltså emellanåt inte en susning. Försöker göra allting rätt, även om det ofta blir fel. Glad i mat och äter allt (Piper i serien är kock)
Phoebe är lillasystern som charmar alla med sitt leende. Hon vet vad hon vill och hon får alltid som hon vill. Om någon kivar så är hon där och försöker medla. Samtidigt är hon ett yrväder som älskar livet.

Även om dom flesta bilderna blev suddiga och hamnade i papperskorgen så blev det många bilder sammanlagt...så tjejerna får egna sidor igen. Klicka på en bild så kommer du dit (som tidigare) Vikten på dom idag är
Prue 1220g +132
Piper 1187g +115
Phoebe 1336g +148g

Prue




Piper




Phoebe





Ånej...inte nu igen! Lillan vill inte vara med på bild





Här ser ni hur mycket 118g är, det var så mycket Phoebe vägde när hon var 1 dag och så mycket mer väger hon än Prue idag.





Och här är Prue 3 dagar gammal och väger 151g. Och så här mycket mer väger Phoebe än Piper




Och här är alla tre, bilden tagen för 5 dagar sen.



Minis förra kull när dom var 10 veckor





Fotade månen imorse. Översta bilden innan jag använder zoomen, understa har jag använd den så mycket det går




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck