Sidor

onsdag 10 februari 2016

Milla & Tindra

Tyvärr, faktiskt är det så att jag av och till glömmer av Milla som är inne hos mamma. Glömmer att väga och fota på månadsdagar. Visst, jag är där inne ofta och jag ser henne men det är ändå inget som jag tänker på. Blir kanske så när jag inte har henne inpå mig. Och Tindra, gammeldamen i gänget. Jisses,, hon fyller  ju redan 7 år den sista juni. Skulle behöva ge henne ett bad men fixar det inte själv. Jag kan ju köra henne till Gislaved för ett bad men känner att jag inte vill stressa upp henne. Dessutom så är det ju så att det är inget hon har  ont av, det är bara att jag ser det. Och jag slutade ju ställa henne för flera år sen. Har alltid tyckt att hon ser sur ur.
Glömmer aldrig när jag fick hem henne. Av olika anledningar som jag inte återger här var hon faktiskt inte mer än 8 veckor och hennes överlevnad var oviss. men jag fixade det. Tycker kanske hon borde bantas ner lite men det är heller inget jag bryr mig om. Det är snart varmt och hon kommer att gå ner av sig själv. För hon har alltid varit dålig med maten när det har blivit varmare ute. Så hon kommer att behöva sitt extrahull. Idag väger hon 4017g. Sista jag vägde var 6 oktober och då visade vågen 3920g. Så hon har ju inte gått upp så mycket på 4 månader.

Milla växer så det knakar, bokstavligt talat. Hon är hög i tassarna. Jag hade hoppats att det skulle bredda sig med tiden mer mellan öronen även om jag visste att den önskan nog inte skulle uppfyllas. Men jag har ju under åren sett värre britter som har blivit supersnygga så än ger jag inte upp hoppet. Med rätt hane vid parning tror jag att kattungarna kan bli kanon. Hon har dom senaste dagarna varit extra pipig och extra kelsjuk. Så jag tror att hon är på väg in i löp, eller så är hon det redan. Men första löpen brukar ju vara lugnare när det gäller skriken. Hur som helst så ska hon inte paras förrän jag har varit och skannat henne i mars (om dom kan svara mig om tiden) Ska ju ta med mig Zira då också. Milla väger idag 3195g. Sist jag vägde henne var när hon var hos mig i november, den 21/11 vägde hon 3025g. Så viktmässigt har hon inte gått upp mer än 170g


Dom första bilderna är tagna utan blixt











Dessa bilderna på henne är tagna med blixt











Tindra. Hennes öron blev aldrig riktigt små. Men hon är fin ändå och världens goaste och snällaste katt








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck