Sidor

måndag 9 mars 2015

Mini 4 veckor

Idag är det 4 veckor för Mini, hela 28 dagar. Hade jag varit den där vana uppfödaren så kanske jag hade kunnat räkna hur många kattungar det finns i hennes mage. Fostren är valnötsstora och bästa tiden att kunna räkna dom är just nu. Men det är tyvärr inget som jag klarar av och det är väl lika bra det. Då blir det lite mer spännande när hon väl får sina bebisar. Dessutom så tillhöra jag gruppen som aldrig skulle våga klämma henne på magen nu med risk för att det ska hända något gör att jag känner för hårt. Men vet ni vad....Jag kan ju gissa, och jag gissar på 5 bebisar.

Även denna veckan har hon ätit bra och inga illamående. Lite lös i magen var hon för ett par dagar. Sover mycket men har även sina race emellanåt. Väldigt kelen med Lillan är hon. Och med mig. JAg är supernöjd med hennes viktuppgång denna veckan. Idag väger hon 4525g och har under veckan gått upp med 288g, sammanlagt 294g. När Lillan hade gått 4 veckor var hennes viktuppgång för denna veckan 216g (6 bebisar) och hennes sammanlagda viktuppgång var 354g. Men så var ju hanen min och hon parades hemma så hon gick inte ner något så som Mini har gjort. Och jag tycker mig redan se att Mini har en liten bula på magen.....fanns ingenting där innan då hon ju var väldigt smal över höfterna. Bilderna är tagna i morse







4 kommentarer:

  1. Hoppas på en fin, vacker, snygg padda åt mig.. <3 söt Mini

    SvaraRadera
  2. När jag hade kullar vågade jag heller inte klämma. Fick reda på att man kan väga och sedan få reda på hur många kattungar det blir. Tyvärr glömde jag väga när jag skulle och kunde inte se om det stämde. Du som väger dina katter kan ju testa.
    1. Väg efter exakt 5 veckor
    2. Väg igen efter 7 dagar
    3. Dividera viktökningen med 50 gram = antal ungar

    Om det stämmer eller inte - lycka till med kullen.
    Kram Yvette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Yvette. Nu ska jag bara komma ihåg det också till nästa vecka :)

      Radera
    2. Måste förresten kolla direkt om det stämmer på dom andra honorna som ag har haft

      Radera

Här kan du lämna dina tassavtryck