Sidor

lördag 21 februari 2015

Gott och blandat

Idag har jag varit i farten igen, jag känner mig riktigt nöjd, till och med lite duktig idag. Jag har bakat och lagat mat....Och ingenting mer. Fast det har tagit sin lilla tid. Har bakat vaniljbullar, alltså fyllda med vaniljkräm. Tycker dom är goda men det tar som sagt lång tid och därför bakar jag dom inte så ofta. Fast nästa gång tror jag faktiskt att jag bara ska göra dom runda och klicka i vaniljkräm i en håla, går ju fortare, men lika gott. Tyvärr så gjorde jag för lite vaniljkräm så jag tänkte slänga ihop vanliga bullar av resten av degen. Vilket jag kan berätta nte var så lyckat.....är ju inte alls samma recept på degen och bullarna tog längre tid än vanligt och blev då också hårda. Men jag räddade dom genom att spraya lite vatten över dom. Dom går ju att äta (hade äppelmos och riven mandelmassa emellan) men vanliga bullar är mycket godare.

Maten idag tog lite längre tid än vanligt. Benny åker ju iväg till Norge imorgon igen så jag ville göra något extra gott och som han gillar. Så det blev hasselbackpotatis och köttfärs inlindat i bacon. Hittade ett recept på nätet där dom visar hur dom rullade just  detta. Var inget nytt för mig, har ju gjort det flera gånger tidigare men blev sugen nu när jag såg det. Det enda som var nytt förmig var att jag rullade i rostad lök efteråt och även krossade nachochips. Fast det kände jag att jag kunde ha varit utan, gjorde varken från eller till.


Första omgången på väg att bli klar




Och den första plåten av fyra väntar på att komma in i ugnen





Klart. Fryser dom som dom är. Och när det är dax för fika värmer jag lite smör, penslar över och ner i strösocker




Givetvis var jag tvungen att göra klart några helt för att smaka





Och dom misslyckade bullarna, ville liksom inte jäsa




Dagens skörd





Köttfärs inlindat i bacon






In i ugnen tillsammans med hasselbackpotatis





Denna rullen har nachochips





Allt upplagt på fat med kokta grönsaker





Maten är serverad :) Blev massor av kött kvar så det var bara att frysa in


1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck