Sidor

tisdag 24 juli 2018

Sarahs bebisar 6 veckor

Idag blir alltså Sarahs små tjockisar 6 veckor. Huliganungar av första klass. Ingen vanlig  motor dom har i rumpan när dom springer omkring. Nä, var och en av dom har uppgraderat till jetmotor. Alltså, vilken fart dom har nu. Från förra veckan har dom fått riktigt bra styrsel i tassarna. Däremot har dom ingen koll på var dom springer, eller vad dom springer in i. Givetvis med huvudet först. Då skakar dom lite och sen är det full fart. Dom hoppar lätt ner från soffan, men emellanåt känns det som bowlingkäglor, dom trillar ner en efter en av bara farten när dom springer omkring.  Soffan har blivit deras nya tillhåll. Alla ligger utspridda på soffan när dom sover. Min plats, den kan jag glömma, brukar ligga 3-4 bebisar just där. Och dom inte bara sover där, dom gillar ju att komma upp och gosa när jag är uppe. Har haft supergosiga ungar tidigare, men dessa till och med lyfter på huvudet för att bli kliade på hakan, eller så lägger dom huvudet på sne.

När dom leker nere på golvet och jag kommer ligger dom gärna på rygg för lite gos på magen. Är så härligt. Dom små prickiga magarna kan få vilket hjärta som helst att smälta. Att ge dom mat och locka på dom sker på egen risk. Sally vet inte hur hon ska komma upp till mig, hon hoppar upp för benet emellanåt. Det gör lite ont om man säger så. För det är ju inte så att jag går med långbyxor i denna värmen. Värmen ja!!! Alla bebisarna klarar den galant. Är dom slöa så är det på grund av matkoma. För dom äter kanonbra, Smilla har till och med somnat vid fatet en gång.

Det var ju utepremiär för dom för 2 dagar sen. Igår var det svalt och skönt ute, så altandörren stod öppen hela dagen. Det är ju även öppet ut till rastgården. Men bara Kian var ute på egen hand en gång. Annars sprang dom mest mellan utemöblerna och jagade varandra. Duktiga kissar är dom också, för när dom blir trötta kommer dom in, äter lite och lägger sig sen att somna. Det där med mat. Nu har det visat sig riktigt vem som är matvraken, nämligen Smilla och Dino. Men Dino är nog lite bortskämd, redan. Han äter inget om det inte är mush i. Jag har testat flera gånger, men då gräver han bara utanför fatet och går därifrån. I samma mat som han precis ratar blandar jag in en mushboll.....och då passar det. Har varit på väg att ge dom mjukost flera gånger. Men deras magar fungerar så kanonbra så jag är lite rätt att förstöra det. Inget roligt alls att ha ungar som har diarré. Men dom ska få smaka lite under veckan som kommer. Alla mina andra ungar har ju varit skogstokiga i den mjukosten.

Dagens vikter plus veckan uppgång kommer här. Även lite bilder. Tog ju lite bilder igår också, var meningen att jag skulle blogga. Men mådde inte alls bra och hade svårt att sitta vid datorn.

Tim 753g +139g
Smilla 783g +161g
Kian 704g +124g
Sally 737g +132g
Dino 780g +159g
Ceasar 759g +156g

Tim








Smilla








Kian








Sally








Dino








Ceasar








När det var dax att fota Kian tog det ett tag innan jag insåg att jag hade tagit  upp Tim igen. Hmmmm. Jag kan inte ens se skillnad på mina egna bebisar.






Dessa bilder tog jag igår. Bilden nedanför visar hur det ser ut när jag kommer upp på morgonen. Det är full fart på ungarna. Dom är överallt och ingenstans!!












Öppna altandörren och alla går ut. Då kan jag dammsuga och plocka upp igen utan att ungarna följer mig. Och så får det vara i några timmar innan dom drar ut allt igen. För efter maten slocknar alla och laddar batterierna i några timmar









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck