Sidor

söndag 28 juni 2015

Aklejor

Det händer lite ute bland mina blommor iallafall. Hade väl varit lite mer om det hade varit varmare. Men jag får väl vara nöjd ändå. Aklejorna ser ynkliga och "fattiga" ut, men jag vet ju hur det blir till nästa år. Det kommer att explodera. Och jag tokälskar Aklejor. Plantorna här är köpta med rötter så jag är som sagt bara glad att det har blivit lite blommor. När dom har blommat klart så fröar dom ju av sig. Och det är därför jag inte planterar mer i denna rabatten. Jag vill bara ha Aklejor här....olika sorter. Har fortfarande några att plantera som jag satte som frö...Men som sagt, detta vädret gör att allting blir senare.

Det har inhandlats tomatplantor och vindruvor. Ville ha 2 plantor med vindruvor, men det fanns bara en i handelsträdgården där jag handlade. Och det finns massor av klasar på den. Men jag har ingen susning om ifall det blir något av dom eller om dom torkar ut.Så snart jag satte plantan i jorden och större kruka så började det växa. Häromdagen satte jag dit blompinnar också...och dom började växa ännu mer, liksom "Jippi, nu har vi något att klättra i"

Igår sydde jag överdraget till madrassen som är sittdyna och så var till kuddarna. Jag måste bara få säga igen. Det är superkul med hela altanen nu, speciellt när jag vet att jag har byggt sittbänkarna och bordet själv. Det gjorde ju heller inte ont när jag var och skulle kolla efter tyget. GD:s här i Skeppshult har så mycket att välja mellan och nu hade dom även rea. Och jag hittade tyget jag ville ha med en gång...och hade tur då det fanns 8 meter av det...så det räckte till allt jag ville.När det gäller varen till kuddarna så tog jag enfärgat tyg också som gick igen i det andra. Men på baksidan av dom är det samma randiga....så när jag tröttnar kan jag bara vända på dom. Allting är sytt så jag kan ta bort det och tvätta vid behov.









Vad tror ni...kommer vindruvorna att mogna?








Kul att det blev något i vinbärsbuskarna också....Hoppas på att dom mognar också så klart





Inte mycket till jordgubbar men dom börjar mogna och dom är goda....lite värme nu då!!!






För inte så längesedan såg det faktiskt ut så här där rastgården och altanen är nu






Förebild av planteringen





Och nu ser det ut så här.  Humlen har tagit sig riktigt bra.





Förebild inne i rastgården





Och efterbild..


1 kommentar:

  1. Jaaa du har då magic fingers i allt du tar dig före! Jodå de där vindruvorna mognar säkert. Fram i september brukar mina mogna .... och i år har samtliga flyttat in till grannen .... Hur kunde det bli så??? Har i princip bara den grova stocken kvar .... o kanske 3-4 små ängsliga klasar Grannen har MASSOR!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck