Sidor

onsdag 5 mars 2014

Mamma hemma

I söndags fick jag ringa efter en ambulans till min mamma. Jag tyckte det verkade som att hon var på väg att få en stroke, hon sluddrade mycket och vänstra mungipan hängde. Hon hade inte fått en stroke men väl flera TIA-attacker. Efter diverse prover och på sjukhus från söndag kväll tills idag har hon fått lite ny medicin då hennes blodfett också var högt. Detta finns att läsa om TIA-attack. Vill du läsa mer så klicka HÄR
"TIA – en varningssignal
TIA, transitorisk ischemisk attack, är en störning i hjärnans blodcirkulation som går över. Det betyder att man får symtom som liknar dem man får vid stroke, men som försvinner helt inom ett dygn. Ofta varar symtomen vid TIA endast några minuter.

TIA beror på att en liten blodpropp en kort stund täpper till blodcirkulationen i ett litet kärl i hjärnan. Blodcirkulationen brukar snart bli som den ska igen och därför hinner inte någon bestående skada uppstå. Men om man får en TIA finns det en risk för att man får en ny eller större blodpropp inom de närmsta dygnen, så därför behöver man söka vård direkt på en akutmottagning för att bli undersökt och få förebyggande medicin för att minska risken för en stroke."

Tog ett par bilder på Lillan & Mini. Med blixt då dom satt i fönstret och jag hade motljus. Lillan gillar verkligen inte blixten och blundar hårt....Mini bryr sig inte så mycket.
Jag har ju lite problem med att få upp dom i vikt då båda är väldigt aktiva och leker mycket. Så i fredags var jag iväg till zooaffären och köpte lite annat torrfoder, 3 olika smaker/påsar (kött, kyckling och fisk) Innehåller 80% kött. Och så köpte jag RC Outdoor som är till utekatter som är aktiva. Tror ni dom ville äta det? Näääää, precis dom ville knappt lukta på det. Inget av det. Men mina katter är lättlurade och jag vet ju att dom tokälskar NutriOne så jag köpte med mig det också. Och så tog jag stavmixern och gjorde pulver av torrisarna och blandade i. Det åt dom minsann :) Och så vet jag att dom gillar tonfisk i solrosolja.....Dyrt som sjutton för 3 små burkar men då dom äter det är det värt pengarna. Jag blandade i lite torrisar, omixade i den oljan och med tonfisken....och då åt dom det också. Vägde dom i lördags och på 4 dagar har Lillan gått upp med 84g och Mini med 273g. Nu går ju Mini upp annars också rätt så mycket varje dag, det är hennes ålder....men denna maten har nog gett en liten skjuts.

I morgon ska dessa 2 tjejer till veterinären och få rabies spruta och pass så att allting är klart framöver. Och till och med jag själv var och fixade pass till mig igår som jag ska hämta nästa vecka. Spännande värre. I morgon kommer också Benny hem. Denna veckan som han har varit borta har gått extremt fort....men så har jag ju haft fullt upp med mamma.

Lillan & Mini







Skulle ta en så kallad selfie...gick inget vidare. Bästa resultatet ser ni här. Bläääää. Är ju ingen 20-åring direkt....inte ens 30-åring. Fyller ju 53 om ett par veckor :)


1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck