Sidor

söndag 2 februari 2014

Lillan badad

Nu är hon alltså badad Lillan....Första gången ever skulle jag kunna skriva men det stämmer ju inte. Hon fick ju bada flera gånger då hon var liten och var magsjuk. Fast det var ju inga "riktiga" bad då utan mest hennes baklykta. Men idag blev det ett riktigt bad med mycket schampo och gnuggande. Och jag kan meddela att det är en stolt matte som skriver. Lillan var superduktig hela tiden och även JAG var duktig som inte ringde runt för att försöka få hjälp med badandet. Det var bara när jag skulle duscha av henne som jag ropade på Benny för att han skulle skölja medan jag höll. Men jag tror att jag hade fixat det också...faktiskt. Gjorde också lite annorlunda mot vad jag brukar. Fyllde den vita baljan med vatten och schampo och sedan en skopa för att få upp vattnet med. Fast först satte jag hela henne i baljan. Och när Lillan var klar badade jag även Jamie där det gick lika bra. Även om hon inte kommer att följa med på utställningen så var hon  ett behov att bad då hon var skitig och oljig. Förresten....Bara 3:dje dagen med medicin och hennes mjölkstockning har släppt helt. Det släppte redan första dagen på kvällen jättemycket.

Att jag badade Lillan redan nu 2 veckor innan utställningen beror på att jag ville få tillbaka lite av hennes krispighet under dom kommande veckorna. Hon är ju smoke och mjuk i pälsen. Men nu när det har torkat så blev jag väldigt förvånad, pälsen blev krispig redan. Lite långpälsad är hon fortfarande mot vad domarna vill ha det men det är inget jag bryr mig om. Förhoppningsvis får hon sina cert och det är ju det enda som jag vill ha och önskar. Tror även att hon har lite av sin babypäls kvar. Jamie var ju också så som Lillan men hennes päls är superkort och bra nu. Så jag tror att det blir bättre senare på Lillan. Under eftermiddagen har jag borstat båda flera gånger. För att ta bort den lösa pälsen som ramlade bort i och med badet och på Jamie är det ett måste då hon brukar få små tovor efter sina bad. Men nu är dom torra och fina båda två.


Lillan nybadad







Jamie nybadad







Här är Lillan mer eller mindre torr 3-4 timmar senare







mor och dotter i bustagen




Mini gav upp och Lillan är nöjd






Ibland får jag till några riktigt bra bilder fast jag inte har rätt ljus







Mini gillar att ligga på ryggstödet till datorstolen






Och här kan ni se hur Mini...och Lillan...ser ut i färgen egentligen. Men när jag tar med blixt så blundar/kisar dom ju båda...Därför blir det skitbilder när det gäller färgen vilket retar gallfeber på mig. Men jag vill ju ta bilder iallafall..så ni får stå ut som jag











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck