Sidor

måndag 17 februari 2014

Best In Show


Börjar med en bild
Tawalli's Benjamin McKenzie blev i söndags NOM och första BREED BIS BRI Ungdjur i Sverige  (4-7 månader) 
Best In Show Ungdjur



Det är lite jobbigt att vara ute på en utställning en hel helg och sen så ska man blogga om det. Det blir liksom väldigt mycket på en och samma gång. Tidigare har varje dag fått ett eget inlägg men idag så kommer allt här.

Jag har alltså varit på min första utställning inom Sverak (om nu någon har missat det) Redan i fredags åkte vi till Lisa & Roy i Mariestad där vi skulle bo över helgen. När vi kom dit var det helt underbart väder med sol och perfekt ljus för fotografering av deras katter. Där bor ju Ricki och Trond som kommer från mig och det var kul att se hur dom har utvecklats. Var ju ett tag sedan som jag såg dom.
Lillan och Ben skötte sig exemplariskt under hela resan då ingen av dom sa ett enda pip. Väl i "sina rum" tog Lillan kommandot direkt och älskade läget, teaterapa som hon är. Hon ville kela precis hela tiden. Ben var väl inte direkt överförtjust men det gick ändå MYCKET bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Han var framme och han ville kela.

Lördag morgon skulle alla upp vid 5-tiden. Även jag var uppe, dock bara efter cirka 30 minuters sömn. Var helt omöjligt att somna med all den spänning som jag kände i kroppen. Fjärilar i magen och en massa tankar. Resan på cirka 11 mil in till Örebro gick mindre bra där både Lillan och Ben protesterade högljutt mer eller mindre hela vägen. Men väl på plats så var allting ok igen.Under lördagen tog jag inte så många bilder, gick mest runt och pratade med en massa uppfödare av britter. Där var 44 britter denna dagen och flera av dom skulle faktiskt inte ställa på söndagen?!?
Både Lillan och Ben fick superbra bedömningar och Ben var även uppe tillsammans med en annan crémehanne om BIV:et. Ben fick det inte och med tanke på den andra så förstod jag ju också varför. Men att han ändå var där uppe bland dom 2 bästa var tillräckligt för mig. Lillan fick endast lite dålig kritik på att hon var lite för smal men vilket domaren sa att hon ändå förstod både på grund av åldern och av att hon har haft ungar precis. Men hon fick sitt cert och det var ju det jag ville. Allting hade varit superbra om bara klubben som hade utställningen inte hade haft den jävla höga musiken som var MYCKET störande. Inte hörde man heller vad dom sa på grund av det. Men framför allt tycker jag det är dåligt att dom inte tar hänsyn till katterna som är där. Och sen så tappade jag balansen i trappen. Trött och med dåligt balanssinne höll jag mig i stången men sista steget släppte jag för att gå över till andra sidan och där ramlade jag. Tur i oturen att det var höger fot jag stukade. Och så vänster stortå, stukning även där och slog i hårt med vänster knä och höger handled. Får väl vara glad att jag inte bröt något. Men men....vi överlevde lördagen i allafall. Hade det så trevligt med Lisa och Roy som var med hela dagen och hade stor hjälp med Lillan av Lisa. Väl "hemma" i Mariestad så blev det god mat och sen tog det inte mer än 5-10 minuter så gick jag och tog natten och somnade efter 2 sekunder.

Kom även iväg på söndagen efter lite krånglande med att kunna gå. Det gjorde ont med det fick gå, för denna dagen ville jag absolut inte missa. 93 britter anmälda. Dock tror jag inte alla var där för när jag räknar dom i katalogen så får jag det bara till 85 så det var nog en del av dom som blev ABS:ade (alltså dragna av olika anledningar) Av alla britter, både lördag och söndag.....så fanns det bara 1 med Lillans färg och det var Lillan själv. Hon har ju ovanlig färg och kommer därför inte att kunna gå med någon om Bäst i Variant...men det spelar ingen roll. Just idag söndag så var det ju Breed BIS Brittiskt korthår, alltså Brittspecial. Det var 3 domare som bara dömde britter hela dagen. Här fanns också 3 sidoklasser, och varje domare tog ut sina bästa, Charmigaste, Bästa ögon och Bästa päls. Så det var MYCKET  att hålla reda på och dagen gick väldigt fort. Även idag fick både Lillan och Ben superbra bedömningar. Och jag kan med stolthet berätta att Ben blev Best In Show Ungdjur. Jag tog rätt så många bilder men lyckades inte få med alla på bild...Jag hann helt enkelt inte med. Och i bloggen sätter jag bara ut Lillan och Ben.....plus katterna som bor hos Lisa & Roy.
Tawalli's Ricki Lake





Tawalli's Trond Espen Seim






LizPaws Abeba Aregawi






Abebas mamma Smuggler Rhythm and Blues






Lillan och Ben under lördagen


Lillan hos domaren Lena Chapman





Ben hos domaren Jörgen Billing







Lillan och Ben under söndagen




Lillan hos domaren Glenn Sjöbom








Ben hos domaren Petra Snajdrova







uttagning till BIS:et





Jag totalhatar att vara med på bild men får väl bjuda på denna för Ben's skull. Och nu laddar vi för nästa helg då vi kommer att åka till Kristianstad på lördag. 





3 kommentarer:

  1. Grattis och tack för en trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Vilken premiär!!! Grattis så mycket!!! Sköt om foten o lycka till i Kristianstad!

    SvaraRadera
  3. Å vad kul att läsa. Tyckte nästan jag var där.
    Jag ska ställa ut min Neville i Umeå i april och det är min första utställning så det är kul att läsa om detaljerna. Besökte Luleås i höstas (för jag bor här) men minns ingen musik i högtalarna, brukar det vara vara musik? Tråkigt med din stukning men grattis till placeringe! :-)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck