Sidor

måndag 11 mars 2013

Vårfina fönster

Jag har grejat lite även om det inte har gått i många knop. Redan för 2-3 veckor sedan slängde jag dom stora blommorna som stod i fönstret i vardagsrummet. Meningen var ju att jag skulle fixa allt då men det har alltså stått tomt där för att jag inte har mått så bra. När vi flyttade hit så var det 3 stora fina blommor i varje fönster. Och dom har tackat alla för sig en efter en. Det är inte lätt för dom att växa i för små krukor och att köpa större har inte gått för då hade dom inte fått plats i fönstret.

Redan när vi flyttade hit för 3 år sedan planerade jag att göra lite annorlunda. Jag vill ju att katterna har sina platser i fönstren för jag vet att dom gillar det. Jag skulle dit med fönsterbrädor som satt lite högre upp och dit skulle det alltså blommor....i normal storlek om man säger så. Och på den gamla fönsterbrädan som är inbyggd skulle katterna få ha sin plats ifred. Så blev det idag...äntligen. Och jag själv gillar det. Blommor som jag kan ha och som jag inte behöver vara rädd för att katterna kommer åt att äta för här finns inte en chans för dom att hoppa upp....går inte från golvet för det är för högt och smalt och från fönsterbrädan underifrån går inte heller....dom kan liksom inte hoppa ut och sen in i en sådan vinkel. Och fixar dom det.....ja då gör dom det.

Fick ju också för ett tag sedan hem mina sidenblommor. Meningen var att alla skulle ut på altanen men jag har ångrat mig. Mina stackars blommor i köksfönstret som hängde där såg verkligen trötta ut nu när solen är framme där flera timmar om dagen. Jag får vattna även dom lite pö om pö flera gånger om dagen...där är stekhett alltså i fönstret. Så 2 får hänga där och även det är jag supernöjd med.

När det gäller det onda i magen så har jag googlat och jag har även fått en hel del goda råd. Från att aldrig ens ha hört talas om Crohn vet jag nu flera som har det. Så kanske jag kan få styr på det hela när det gäller just de biten. Det kommer ju aldrig att bli bra....men jag kan få det till att bli bättre själv genom att tänka mycket på vad jag äter. Och då också utesluta laktos...vilket jag har gjort dom sista dagarna. Så efter maten igår blev jag inte superdålig och fick inte så där jätteont. Och även idag har det gått bra med att äta.

Så här ser det ut i mina fönster just nu

Vardagsrummet




Köket



Dagens middag bestod av majspanerad torskfilé, potatis, citron/dillsås (laktosfri) och grönsaker




Gårdagens middag bestod av hasselbackspotatis med kokta kotletter, rödvinsås och grönsaker




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck