Sidor

måndag 25 mars 2013

Helgens utställning

Helgens utställning gick av stapeln i Trollhättan arrangerat av FHK som är min klubb.
Redan innan avresan var jag nervös angående vädret men det var helt ok, vägarna var torra och fina och i Trollhättan fanns det ingen snö alls. Efter installation hos min hyresvärd Lena som har Alan Shearer begav vi oss till hallen för att se om där fanns något vi kunde hjälpa till med.....vilket inte var så mycket trots att vi var tidiga...duktiga medlemmar och medlemmar inom KKN (Kustkatten) hade nästan gjort allting klart. Så det var i stort sett bara att klä mina burar och gå runt och snacka lite.

Lördagen morgon började väl inte så bra....om man säger så. Hade färgbedömning på Téa för jag var lite osäker på om hon var spotted eller inte. Men enligt domarna så var hon inte ens choklad eller padda. Allt det röda i henne säger dom är rufism. Och att hon är svartsilver. Att det kunde vara rufism kunde jag "köpa"....kommer att se om jag på något sätt kan kolla det genom DNA. Men jag totalvägrade att dom skrev henne som svartsilver för det är hon INTE.. Parningen mellan hennes föräldrar kan inte ens ge svart. Och då menade dom på att hennes pappa som är lilaspotted och DNA-testad inte är det....han skulle alltså vara felreggad. WHAT!!!!! Trots att pappan alltså är DNA-testad....vilket dom helt och hållet s inte brydde sig om. Utöver det så fick jag lite skit för att jag parade silver med solida men som vanligt så brydde jag mig inte om det för det är ju liksom inte första gången som jag har fått höra det.

Annars så fick alla katterna från mitt hushåll bra bedömningar, både lördag och söndag....och så även katterna som jag har sålt.
Jamie blev Champion i lördags och fick sitt cert i söndags. Men nu kommer jag inte att ställa henne mer......
Casper fick sina EX1. Domarna tyckte hans öron satt för tätt, att han hade för små och tätsittande ögon och urväxt, dessutom dålig ögonfärg. Men annars var han bra ;)

Téa fick sina EX1 men det var inte mycket med henne som var bra mer än storleken på henne. Hon hade för stora öron.....ögonen var inte tillräckligt runda och färgen på ögonen var dålig. Återigen....WHAT!!!!

Lillan fick också sina EX1 och på söndagen blev hon även BIG (Bäst I Grupp)
Fast henne gillade domarna bäst av mina katter, både lördag och söndag.

När jag kom hem igår kväll var jag totalt slut. Jag hade sådan värk så jag knappt kom ut ur bilen. Och superdupertrött. Denna helgen har varit min värsta på en utställning när det gäller min värk. Redan på lördag eftermiddag hade jag svårt att gå, på söndagsmorgonen kom jag knappt upp ur sängen. Hade starka funderingar på att dra mina katter och åka hem.
Jag tog en massa bilder som jag har laddat upp på galleriet på Hallandskattens hemsida. Klicka på bilden så kommer du till albumet








1 kommentar:

  1. Grattis till en svartsilver ;) Trond är ju inte sämre han, som är svart någonting. Konstigt va eftersom han är Teas bror? ;)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck