Sidor

lördag 9 mars 2013

Mb Crohn

Igår fick jag ringa och åka till läkaren igen. Jag har så ont i magen så jag håller på att bli tokig.
Dagens läkare gjorde ny undersökning med att trycka på mage, lyssna på hjärta och lungor. Och så frågesport. Jag fick ta ett nytt blodprov för att kolla CRP, alltså om jag har infektion i kroppen. Som visade att det var bättre än förra provet och nu låg alltså allt normalt. Medan jag var inne och tog blodprovet ringde läkaren till kirurgen i Värnamo.

Hon fick svaret vad dom gjorde sist jag var där. Dom hade även sagt att dom är medvetna om cancerrisken, då inte bara i tarmfickorna utan hela systemet så jag ska dit för en ny kontroll efter sommaren. EFTER SOMMAREN!!!!!!! Yeah right. Alltid så roligt. Dessutom så fick jag veta att undersökningen i höstas visade att jag hade kronisk tarmsjukdom, något som heter Mb Crohn. Kan ju tala om att jag inte hade varit så ledsen om JAG hade fått veta det när provsvaren hade kommit till dom.

För er som inte vet så har jag ju fibromyalgi också, och min fibro sitter så alla punkterna i kroppen. Fibron har jag ont av varje dag, ibland mer ibland mindre. Den sista veckan har det ju blossat upp som sjutton, ont i knä, fotknölar axlar och jag....överallt.. Och igår fick jag ont i revbenen. Vilket jag inte visste hörde till fibron. Det fick jag veta igår för jag frågade om mitt magonda kunde orsaka det. Alltså, det känns som att någon har tagit en slägga och slagit mig precis över revbenen. Jag är öm och har ont, att bara andas nu gör ont i dom. Crohns ger ju även problem med leder och har man fibro så blir det värre. Så allting är bara skit :(
Vad kan man göra då. Ingenting i mitt fall. Mer än operation om det bli nödläge. Det går att medicinera för att hålla det något bra men det är inget alternativ för mig för jag är ju allergisk mot det mesta i medicinväg. Så jag får snällt ta panodil för att hålla smärtan nere, det var läkarens råd. Det här med Crohns gör ju nu också att jag vet varför jag mår då dåligt när jag har ätit, varför jag mår illa på morgonen. Det enda som inte stämmer är att det också kan bli viktminskning...för min del iallafall. Inte än. Men jag kan förstå om det blir det. För egen del vill jag helst inte äta för det är då det gör som mest ont.

Jag är hemskt ledsen att det är så mycket negativt i min blogg nu för tiden. Men jag måste få skriva av mig. För den som är itnresserad så finns det att läsa om det HÄR

4 kommentarer:

  1. aha Crohns. Det är inte trevligt alls. Tänker inte ömka eller så men nu kan det ju räcka med ont och elände. Kram

    SvaraRadera
  2. Lotta - det är synd om dig på riktigt! Man tycker att det kunde räcka med fibro och medicinallergi. Du får googla som tusan för jag tror, men bara tror, att man kan påverka Crohns sjukdom en del själv så att man slipper så jävliga besvär. Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Eländes elände ... kunde räcka nån gång. Skulle nog göra som Malin googla o hitta så mycket info o tips som möjligt. Kramar dig jättemycket!!!

    SvaraRadera
  4. Min fördetta man har Morbus Chroon, han opererades för ca 40 år sen, han får skov varje vår och höst, då äter han inte på 4-5 dagar så tarmen får vila, han dricker bara soppor, spelar ingen roll vilka soppor, man ska undvika fibrer, allt som anses nyttigt, inget grovt bröd, akta sig för grönsaker typ paprika, lök, och frukt, äpple, päron,han går inte på nån medicin, han vet ju efter så lång tid vad han tål och inte tål.
    Hoppas du kan hålla sjukdomen i schack, som du väl hört är den kronisk, och går inte att bota, håll dig undan cortison så länge det går, en del läkare vill gärna ge det, Ha en så bra dag kan, Kram

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck