Sidor

söndag 17 mars 2013

Lillan 5 månader

Lillan har blivit stor. Alltså inte i åldern men väl i vikten. Jag trodde väl i och för sig att hon skulle komma att ta sig ju äldre hon blir, men jag var inte riktigt beredd på att hon skulle öka så snabbt. Och nu har även hennes svans börjat burra upp sig...inte längre det där smala och spinkiga. Det där med svansar och hur dom utvecklas har jag aldrig tänkt på tidigare. Först på Téa, kanske för att det syntes så tydligt på henne när det började.

Hur som helst. Lillan har ett helt underbart temperament, jag kan i stort sett göra vad jag vill med henne. Lite protester är det när det gäller kloklippning...där är hon lik sin far. Annars är hon en liten teaterapa och jag hoppas att hon även underhåller och håller den stilen på utställningen nästa helg när det är premiär för utställning, både för henne, Téa och Casper.

Något mer som Lillan är lik sin pappa på är att hon fortfarande har sina mjölkisar till hörntänder...med andra ord har hon 4. Kommer inte exakt ihåg när Kurt tappade sina men det var väldigt sent. Lillans nya hörntänder växer fint och rakt. Men jag tycker ändå att hon ska tappa dom som hon bör tappa. Fast det kan vara på gång för just dom sista dagarna har hon inte varit och ätit som hon brukar, kanske för att det ömmar.

Det är fortfarande svårt att fotografera henne. Bilderna gör henne inte rättvisa men det beror säkert på hennes färg. Och när jag lockar henne med vippan så åker "hornen" fram....som med dom andra. Vikten på henne idag är 2426g och hon har under månaden ökat med 454g. Mamma Jamie vägde vid 5 månader 2213g. Och Téa vägde 2354g. Så ja, jag tror Lillan kommer att bli stor och kraftig när hon blir vuxen. Om jag ser mellan henne och Téa så är Téa mer rund runt om och burrig i pälsen. Lillan har kraftig benstomme och muskler, och fortfarande mycket bebispäls kvar.

Jag har googlat runt länge nu och sökt efter britter i färgen chokladsköldpadd smoke. Men det verkar som att Lillan är den enda. Det kunde ha varit en till, nämligen Patricia i Jamie's första kull, alltså halvsyster till Lillan. Men jag förlorade ju henne då hon föddes för tidigt, blev liksom tillverkad med säkerhet samma dag som Jamie kom hem....förlorade även en röd hane som var lika liten han....båda utan sugreflexer och vätska i lungorna :( Men jag misstänker att jag inte hittar någon mer i den färgen för att det är inte så många  som gör som jag och blandar silver med solida i sina parningar. Du som läser detta och känner till någon mer får jättegärna berätta det för mig.

Tawalli's Vanessa Williams



















Patricia hade mer rött i pannan



1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck