Sidor

fredag 3 februari 2017

Tussen rakad

Idag har veterinären varit här hemma. Frej, eller Tussen som jag kallar honom för, har blivit veterinärbesiktigad och fått sin årliga vaccination. Besiktningen är det ju förra ägaren som står för. Han skulle besiktigas hos henne egentligen. Men det blev ju lite hastigt och lustigt när jag köpte honom så vi bestämde att jag skulle göra det. Och det var ju som sagt även dax för hans vaccination.

Ända sedan han flyttade hit har jag kammat och borstat honom och fått bort en hel del tussar. Men det fanns några på insidan av hans baktassar och några på sidorna av ryggslutet som det inte har varit en chans för mig att få bort. Även om han är en tålig katt så vill jag inte hålla på att slita och dra i honom mer än nödvändigt. Dom tussarna som jag har fått bort var inte så stora. Så igår kväll ringde jag vet. och frågade om hon kunde sedera honom, alltså ge honom en lugnande spruta. Så att jag fick en chans att ta bort det på insidan av hans baktassar. Meningen var att jag bara skulle klippa honom lite. Men det gick inte ens att komma igenom med en sax så jag var tvungen att raka honom på insidan. Fick även raka honom på ena sidan av låret. Dom tussarna hade jag aldrig fått bort annars. Så nu är han rakad och klippt lite här och var. Man ser inte så mycket av det egentligen, bara det som var där bak på låret. Och nu när han inte har en enda tuss kvar blir det lättare för mig att hålla reda på pälsen. Det var ju meningen att jag skulle bada honom i Gislaved. Men hon som badar har gått på mammaledighet och kommer inte tillbaka förrän i september. Så jag har ringt och pratat med Jonas i Halmstad om han vill hjälpa mig. Han är van vid att bada långhår. Men man hade inte kunnat bada bort dom tussarna. Så nu när han kommer att bada kommer det att gå mycket lättare.

Annars så lunkar det på här i vanlig ordning. Jag trodde att jag hade blivit frisk men se det var jag inte. Fick tillbaka hostan, värre än den var tidigare. Och i onsdags var jag hos läkaren igen. Denna gången fick jag antibiotika och hostmedicin cocillana. Blev bättre med en gång. MEN tål det inte riktigt så jag har gått och varit illamående och har även klåda. Men huvudvärken är borta iallafall. Och jag ska ta det i bara 4 dagar till. Så jag får stå ut. Förutom det så är det idag 3 veckor sedan som jag började banta. och har sammanlagt gått ner 7.1kg. Denna veckan var det under 2 dagar som jag gick upp 1kg....utan att jag vet varför. Men gissar på att jag inte har ätit som dom rekommenderar. Men det är inte lätt när man är illamående hela tiden.



En hel del päls fattigare




Här med en tändare intill...syns bättre då




Där bak syns det om man tittar noga att jag har rakat honom. Undersidan syns ju ingenting på




Och jag ser stor skillnad på pälsen bara genom vad jag har gjort idag. Nu slipper han ha ont där det drog och det växer ju ut igen så det är  inte hela världen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck