Sidor

onsdag 17 september 2014

Utställning i Valencia

Trött som en gnu. Men nu har jag inte längre några ursäkter till att inte blogga för mitt besök Lone Lund som följde med hem i söndags åkte hem tidigt i morse. Försöker samla alla tankar och intryck i skallen...tro mig, det finns plats....men dom , tankarna alltså...flyter bara omkring och jag tänker på en massa saker. Det har varit en otrolig upplevelse men samtidigt kändes det tråkigt och ensamt. Saknade alla mina kattungeköpare och alla andra utställare/uppfödare som jag känner och brukar tjata med på utställningar. På söndagen var det ju lite bättre för på lördagen fick jag en del kontakter. Och nu kände sig alla mer bekväma med mig....och jag med dom. Men att försöka förstå dom som inte kan engelska är också något som gjorde mig trött mentalt, lägg dessutom till det lilla spanska jag trots allt kan. Allt gick bra med att få kontakt iallafall, även med dom som faktiskt inte kunde en gnutta engelska. Har fått en del mail helt på spanska nu efter utställningen. Tur att google översättning finns. Jaha...utställningen då........

Egentligen var det som vilken utställning som helst när det gäller bedömningarna. Lägg bara till att allting tog mycket längre tid då folk i allmänhet hade svårt att hålla koll när dom skulle upp. Och det var inga assistenter som gick för att hämta katterna. JAG hade bett tjejen som faktiskt ropade upp katterna att hon skulle ropa mina nummer på engelska också...annars var jag rädd att missa. Men det hade hon inte behövt....Jag hade stenkoll och stod klar med katterna medan dom torkade av domarbordet.

Själva incheckningen tog superlång tid. Förutom att ägarna till katterna skulle prata i mobil, kolla sina meddelanden så tog dom inte heller fram katterna direkt.....hände att dom stod och pratade med varandra istället.
Veterinären gick igenom alla katterna grundligt, en sådan vet.check har jag aldrig varit med om tidigare. Här visade man inte upp stamtavlorna utan alla katterna hade pass där det också var infört vaccineringarna. Och utan pass kom man inte in. Det fick jag veta när jag frågade lite senare varför dom inte visade stamtavlorna. Vet. skannade av chippet på ALLA katter och rabblade upp numret till en som dubbelkollade så att allting stämde och det inte var fel katt.

Burarna var placerade så att utställarna var innanför och besökarna utanför. Innanför fanns det också flera bord där man kunde sitta och fika eller preppa sin katt. Alla utställarna hade en stol....en SKÖN stol vid sina burar, så här fanns inte som i Sverige stolar lite här och var från utställarna. Burarna är en annan storlek 60*60*60. Många platser stod tomma och jag trodde katterna var ABS:ade. Men det var till utställarna som hade egna burar med sig. Vilket jag i detta sammanhanget gillade mycket bättre då burarna som fanns där är mindre och öppningen är liten och sitter långt ner. Svårt att komma åt och klä buren. Så OM jag ställer mer här i Spanien ska jag köpa mig en av dessa. På burarna fanns även numret på katterna, vad dom heter och så vidare. Vi hade inga nummer med oss när vi visade upp katterna.

Bedömningarna fick man vänta med tills allting var slut. Dom hade ett system där dom fyllde in allting i datorn först. Och när hela utställningen var slut fick domarna var sitt USB-minne med alla katter dom har dömt och vad dom har skrivit och vilka dom röstade på i panelen. Och när domarna röstade så hade dom inga lappar att skriva på utan en tavla där man skriver kattens nummer med tusch och tar sen bort med en bit papper. Här visade assistenter upp katterna och här fanns numret på katten.

I Sverige är vi vana vid att få rosetter och massor av pokaler, både vid certen och uttagningarna....BIS:en ska vi inte ens tala om...man får ju hur mycket som helst. Här fanns inga rosetter att få, endast dom som fick BIV fick en liten rosett, och katten som blev nominerad fick något också. Tog katten sen hem BIS:et så blev det fotografering tillsammans med katten och det lilla priset dom fick. Jag fick nästan ångest när jag såg detta och tänkte på hur bra vi har det på utställningar i Sverige.....Vilket jag också berättade för många som bara stod och gapade. Inte heller fanns det någon som sålde kattrelaterade saker, inte en enda försäljare. Och det fanns inte så man kunde köpa sig någon dricka eller något att äta. Jaja....hur som helst.
Det gick superbra för både Lillan och Mini. Lillan fick sitt IC i lördags och är numera Internationell Champion. I söndags fick hon sitt första CAGCIB. Och Mini fick CAC båda dagarna och vid nästa utställning....när nu det blir...kommer hon kanske att bli Champion. Lillan var uppe för nominering båda dagarna och båda dagarna slog en sphynx henne.....vilket också var rasen det fanns mest katter av. Angående britterna så fanns det 17 på plats. 9 blå, 2 lila, 1 creme, 1blåpadda, 2 blå bicolour och så mina chokladpaddor. Lite kul för mig var det ju då alla skulle titta på Lillan och Mini då dom aldrig hade sett en britt i den färgen. Och då var det inte bara dom som hade britter som skulle titta.....alla fascinerades av deras färg.

Här kommer några bilder som jag tog

En av utställarna och uppfödare som jag har varit vän med på FB under längre tid....innan vi flyttade till Spanien. Hennes man är veterinären som kollade Lillan och Mini (dom var 2 vet) Och här ser ni också priset som dom fick


















Prisbordet




Rosett till BIV och bakom pris för nominering





Nya underbara vänner

















:)






Burarnas placering



Några av utställarnas egna burar







På lördagskvällen blev jag bjuden att äta med den arrangerande klubben och domarna. Så klart jag tackade ja. Fast det var mycket mat och vi började äta sent, kl: 22.00






Mitt hotellrum





3 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig rapport. Det var roligt att det gick så bra för dina katter. Förstår avsaknaden av vänner och bekanta på utställningen. Det är ju de som gör halva charmen med utställningar. Men du får säkert många katt vänner i Spanien också efter en tid.
    Taito

    SvaraRadera
  2. Man behöver inte ha så stor prishylla då ;) Grattis igen.

    SvaraRadera
  3. Så intressant att läsa! Minimalisten i mig gillar utställningsiden! Grattis till första spanska showen!!!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck