Sidor

lördag 20 september 2014

Apelsiner och citroner

Jag lär mig något nytt varje dag, saker som jag inte har reflekterat över tidigare eller haft några funderingar över. Här finns hur många odlingar som helst med apelsiner och citroner. Dom bygger många stora växthus där dom odlar paprika, alltså måste paprikan vara skyddad. Jag har varit ute och promenerat flera gånger vid just denna odlingen. Men lite feg som jag är har jag aldrig varit innanför stängslet då det står en skylt om att det är förbjudet. Men idag när jag var ute med kameran för att se om jag kunde fota något kom det faktiskt en bil och en man klev ur för att låsa upp grinden för bilen. (jag själv kunde gå vid om det var så......det var bara en grind vid vägen) Jag snabbade mig lite och frågade om jag fick gå in bland alla träd och titta och fota....och det var inga problem. Att komma in bland alla dessa träd och känna lukten var fantastiskt måste jag säga.

Jag gick runt en bra stund, tittade, fotade. Hade planer på att innan jag kom ut därifrån igen att sno med mig en av varje. Det var inte nödvändigt för efter cirka 1 timme stötte jag på honom igen bland träden och han gav mig 2 citroner som var mogna och en apelsin...som inte var mogen. Flera av citronträden hade många citroner som var mogna och jag tror inte det tar så lång tid innan alla är mogna för att plockas. Apelsinerna får nog vänta lite längre. När jag gick här en stund så la jag märke till att citronträden var mycket större än apelsinerna. Och i varje apelsinträd var där minst en sprucken apelsin. Flera låg i backen. Och dom som var spruckna hade börjat få sin gula färg.

Väl hemma var jag tvungen att fota dom också och sedan skar jag upp för att testa. Citronen smakade som citroner gör men ändå inte. Lite sötare i smaken enligt mig. Och apelsinen som inte är mogen var dundergod.....Jag blev helt förvånad över att den faktiskt trots det gröna skalet var så pass gott och ätligt. Ska hålla lite koll för att se när allt mognar :)


Apelsin, och nedanför spruckna







Hittade en helt gul i backen, fanns en liten sprick på andra sidan med myror så den ville jag inte ta



Tycker det är vackert och rogivande att se detta





Citronträd









Lite rolig form





Hittade några träd med granatäpplen också. Och på samma träd fanns där en blomma, en där äpplet börjat växa och ett moget. Gillar dock inte granatäpplen så dom fick vara ifred







Oliverna börjar bli större och en del börjar få färg





Har redan glömt men tror att blomman var på ett citronträd




Mitt i allt fanns det ett övergivet hus





En ganska så död kaktus.....med ett mycket vackert mönster





Vattenreservoaren där dom tar vatten till sin odling. Också något jag reagerade över. Finns ju typ slangar utmed varje rad av träden. Och där sipprar det vatten. Men där fanns inte så det sipprade ut precis vid stammen utan cirka 10 cm längre ut






På väg tillbaka såg jag detta...och nyfiken som jag är gick jag bort för att kolla



Duvor.....och ägg. Förstår inte.....






Här såg jag inte vad det var i lådorna för det var bara små hål......men mycket vackra fjädrar utanför.....Vilka färger alltså!!







En liten hare skuttade förbi




Vad detta är har jag ingen aning om. Och detta vågar jag INTE smaka på. Finns många sådana träd/buskar som blir riktigt stora







Detta fick jag med mig hem, och det var gott





1 kommentar:

  1. Lyckos dig. Du får kolla vad de där små, röda är för något. Blev riktigt nyfiken. Tack för alla vackra bilder och all info. Så mkt har jag inte vetat om Spanien förr bara det man läste i skolan och all reklam. Du är mkt bättre än reklam :)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck