Sidor

måndag 5 oktober 2015

Mini har flyttat

Igår flyttade Mini. Och jag har ångest och känner mig som den värsta matte som finns som inte kunde komma på vad det var/är som hon mår så dåligt av att vara hos oss.....Varför hon bara hatar Lillan & Zira. Igår morse blev situationen ohållbar när hon trängde in Zira i ett hörn och gav sig på henne. Värsta påhoppet. Zira blev inte skadad eller något sådant. Men hade jag inte varit hemma och stoppat det så vet man inte vad som kunde ha hänt.

Att placera om henne och behöva oroa  mig kändes inte alls bra. Ville ju gärna ha henne på foder, men då jag har blivit lurad 3 gånger nu...av andra uppfödare faktiskt....så kände jag inte alls för att lita blint på att någon igen. Och dom som jag verkligen litar på vill jag inte ens fråga då jag vet att dom redan har katter hemma och inte kan ta emot flera. Dessutom ville jag ju gärna att hon kom till någon som inte har katter. Nu löste sig omplaceringen till det allra bästa, hon flyttade till min lillebror John. När han fick höra läget igår när jag hälsade på honom bad han mig att lämna henne hos honom istället för att leta vidare, han tyckte han behövde sällskap så han inte kände sig så ensam. Dessutom känner hon honom. Och jag kan lätt åka dit 1 gång i veckan om det nu visar sig att hon är dräktig, det är inte mer än 3,1 mil till Anderstorp. Så denna dagen har varit ovanligt lugn. Zira har varit framme hos mig mer än hon brukar för att gosa. Tidigare kom ju alltid Mini och fräste på henne så hon fick springa iväg. Zira har till och med sovit här vid datorn medan jag har kollat runt lite. Och Lillan har fått sova ifred utan en massa störande moment från Mini. Rapporten från John hittills har varit att Mini redan är hemmastadd, gosar max, äter sover och gör sina behov. Så det här blir nog bra. 

Både igår och idag har Shaq fått vara ute i hallen och köket. Han spatserar runt här som om han vore kungen själv, luktar och lägger sig ner och slappar. Igår gick det superbra med träffen mellan honom och Lillan och idag satt dom till och med i fönstret tillsammans. Skönt för honom att kunna umgås lite....vi behöver alla sällskap av och till. Att träffa Zira gick inget vidare, Zira blev stor som ett hur, fräste spottade och tyckte att Shaq var en gammal ful gubbe. Han är ju inte kvar här hos oss så många dagar till så hon slipper träffa honom mer. Tiden han är "fri" får hon vara i andra delen av lägenheten vilket hon inte gnällde över.

Bilderna på Shaq och Lillan tog jag imorse när dom var i tvättstugan







Kom på häromdagen att jag har glömt att skriva hur det gick på senaste utställningen som vi var på. Lillan fick sitt cert och Zira sin EX1. Och båda var uppe för nominering men blev utslagna. Lite kul var det att lyssna på domaren Petra när det var dax för nomineringen av vuxna honor. Här var 7 (tror jag det var) honor och hon sa att det skulle bli väldigt svårt att välja då alla var i toppklass :) Så jag var/är supernöjd. Det som gjorde att hon inte valde Lillan eller Zira....båda hade henne som domare...berodde på att dom hade för mjuk päls. Och ja, vad ska jag säga. Jag preppar ju inte dom då Lillan inte tål det medlet. Och Zira är ju bara bebis, tycker ju ändå att båda har rätt så bra och krispig päls...vilket jag även har fått höra från domarna tidigare. Men å andra sidan.....det var fler av honorna som "åkte ut" just på grund av mjuk päls.


Förra veckan fick jag hem mitt diplom. Rätt så fint tycker jag. Och jag känner mig stolt som klarade av det...sådetså ;)


1 kommentar:

  1. Grattis till lösningen för Mini. Det är ju perfekt att John kan ha henne..... och grattis till Diplomeringen,,,

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck