Sidor

måndag 27 december 2010

Julmat & klappar

Ja, det har som vanligt varit mycket god mat även denna julen. Känner mig sprickfärdig och flera kilo tyngre. Trots att jag äter mig mätt så går jag och småäter, både godis, bullar och kakor. Man ska INTE baka till jul :-) Ändå så planerar jag att baka kärleksmums igen, fast denna gången med oboy då jag inte är så överförtjust i kakao. Och redan nu funderar jag över vad vi ska ha till middag idag. Det blir baconlindade, ädelostfyllda kycklingfiléer, serverade med hemmagjorda klyftpotatis, och till det sallad. Kryddburkens recept där jag hämtar inspiration ofta :)
 
Jag tror bestämt att jag har varit en snäll flicka även detta året :-) För flera år sedan så slutade jag och Benny ge julklappar till familjen. Endast min mamma och Bennys föräldrar får något. Sen så köper vi till varandra det vi önskar, beroende på vad plånboken tillåter. Jag trodde väl det var färdigköpt förra månaden då jag fick min blixt till kameran, och Benny en laptop. Men, jag har fått 2 julklappar till. Den  ena är en torktumlare som jag så hett har önskat mig men inte har haft råd att köpa. Meningen var väl att jag skulle få hit en av hyresvärden, men han lovade nog för mycket då det visade sig att bara jag skulle få en. Men nu har jag en alldeles egen. Inte hemma än, kan inte hämta den förrän på torsdag, men ändå. Det ska bli så grymt skönt att slippa stryka (när inte mamma stryker) och dessutom så vet jag att det är superbra när det gäller katthår på kläder och allt annat som man tvättar. Jag är överlycklig över den :-) Och om jag inte är helt ute och cyklar så är den ena av mina hyresvärdar elektriker så jag ska ringa honom idag och be honom snällt om han kan komma och installera den .-)
 
Min andra julklapp är en ny data. Hmmmm. Alltså, jag vill inte på något sett verka otacksam, men det är inte riktigt vad jag önskat mig. Det är mest Benny som tycker att det är dax att byta då vi har haft den jag har nu i snart 4 år. Visst låter den emellanåt och jobbar för fullt, men ååååååå......jag är ju van vid den, vet var jag har allt, och så vidare. Benny installerade den nya, och jag höll väl på att bli mer eller mindre helt galen. Hittade absolut ingenting....alla mina program måste jag installera på nytt, e-post-adresserna var borta, ja, allt blev bara jobbigt. Så jag gav upp, och Benny fick byta tillbaka till den gamla. Jag kommer nu istället att jobba med den gamla där jag har allt, och Benny ska köpa till något så jag kan använda bägge......den nya när jag är ute på nätet. Men vi får se. Jag har under ett par dagar nu fört över en massa till den externa disken som jag har, men är ändå livrädd att förlora allt.
 
Nu har jag skaffat en massa till scrapbooking. Nu måste jag bara komma på hur man gör det också :-) Det finns ju hur mycket som helst om man vill göra något. Ska se om jag kan ta en helg framöver med Anngert så hon får bli min lärare :-) Men jag kommer med all säkerhet att försöka själv först. :-) Fast för tillfället så har jag en miljard projekt som jag vill göra. Bland annat sticka klart den vita vovven/katten. Har lite kvar, men fick slut på garnet igår. Klä om klösen. Tyget som jag ska ha är inköpt, men jag har inte riktigt orkat ta itu med det på grund av min värk, men ska se om jag orkar med just det idag. Och även sticka klart.......tar ju inte så lång stund.
 
Så här ser min torktumlare ut.....bilden lånad från Elgiganten
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vad kul att du ska börja med scrapbooking! Det är inte så svårt ;). Man behöver bara lite känsla för färg & form, en gnutta kreativitet och en idé om vad man vill åstakomma så går det galant! Och allt det där har du ju :)!

    Kram
    Anngert

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck