Sidor

tisdag 7 april 2015

Renovering av altan

Kan man kalla det för renovering? När man tvättar golvet med högtryckstvätt och sedan målar runtom! För mig blir det i alla fall renovering för det blev betydligt bättre än vad det har varit. För nu så har vi alltså kommit så här lång.

Men det har varit jobbiga dagar sedan i torsdags. När jag blev klar med att få upp alla lister i köket och hallen så målades allt en gång till. Efter maten var jag så trött så jag gick in för att försöka sova en stund. Och sov. När jag vaknade så hade jag jätteont i magen. Och har haft jätteont i magen sedan dess. Så på fredagen gjorde jag faktiskt nästan ingenting. På lördagen kunde jag inte sitta och rulla tummarna längre trots magont. Åkte till Biltema i Värnamo och köpte en högtryckstvätt. Satte ihop den så snart jag kom hem och började tvätta altangolvet och staketet runt om. Tycker det är så roligt med just detta så jag fortsatte utanför alla förråd där det är stenplattor. Och det var fullt med mossa på dom. När det är blött så blir det ju halt. Så jag tvättade av alla dom alltså. Sen på söndagen så målade jag staketet. (ska målas en gång till) Blev ju mycket gammal färg som flög bort vid tvätten. Och golvet ska oljas in.

I helgen var det också meningen att vi skulle åka till Ikea i Jönköping för att köpa en paviljong, Men jag hade så ont i magen så vi kom inte så långt. Vilket resulterade i att Benny åkte själv igår till Rusta i Gislaved och köpte en. Och väl hemma så satte han/vi upp den. Detta blev faktiskt bra. Bra alternativ då vi inte får sätta upp tak men nu får vi ändå skydd för regn om vi vill sitta ute. Och igår kväll blåste det lite kallt så vi drog för väggarna :) Det som saknas just nu är blomkrukor och balkonglådor så jag får upp lite blommor också.

Nästa projekt nu ÄR rast gården. Vi  har gjort det vi skulle på altanen. Visserligen är det ingen brådska med det. Ingen av dom får gå ut än. Lillan ska ju på utställning och Mini ska ha bebisar. Men jag vill i alla fall få det klart innan månaden är slut.



Så här såg det ut innan
 


 
 
Och här har det börjats
 



 
 
Ser ju inte så fräscht ut.
 


 
 
 
Nymålat
 




 
 
 
Paviljongen på plats
 



 
 
 
 
Sittplatser på plats utanför ingången. Stor och härlig klematis utmed väggen
 

 
 
 
Klematisen utanför har börjat knoppa sig
 

 
 
Härliga färger på penséerna
 



 
 
 
När jag tittade över vägen vid parkeringen såg jag dom...vitsippor
 


 
 
Även lupinerna börjar komma upp i backen
 


1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat som vanligt. Vart har du tänkt ha rastgården till katterna?

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck