Sidor

onsdag 15 april 2015

Minis bebisar födda

Igår 2015-04-14 föddes Minis bebisar. Dock blev det inte här hemma,  utan dom föddes på djursjukhuset i Slöinge. det berodde inte på att Mini inte fick fram dom. Men det kom något vitt kladd från henne som jag inte har varit med om tidigare så jag ringde veterinär. Och fick alltså åka till Slöinge. Dom tog röntgen på henne och det visade att hon väntade 5 bebisar (som jag gissade på hela tiden) Men dom hade inte kommit till läge för en förlossning. Så att ge henne värkstimulerande kunde äventyra ungarna och att det slutade med kejsarsnitt i alla fall. Dessutom så hade hon fått livmoderinfektion, och det kanske visade sig att hon behövdes kastreras samtidigt. Men det behövdes inte, jag hade kommit dit i tid, det var precis början på en infektion, livmodern såg fin ut och det fanns inga hinder för Mini att få bebisar framöver igen. Hon får gå på antibiotika nu i några dagar.

Så, dom tog med sig Mini in och sa att dom hämtar oss när bebisarna kommer ut, det skulle ta cirka 1 timme. En timme senare ropade dom in oss och kom med en liten bebis. Den var röd. Och vetten sa att det är nog pojkar hela högen för ALLA var röda. Jisses, av all den färgkombo det kunde bli på denna kullen så blev det 5 röda små knattar. Som för övrigt inte alls var så små visade det sig när jag kom hem och vägde dom. Allting hade gått superbra, både med bebisarna och med Mini.

Väl hemma så vägde jag dom alltså. Hade redan kollat könen när jag fick in dom och fick det till 3 pojkar och 2 flickor. Trodde att kanske 2 av dom var créme men nä, dom är nog röda alla. Eventuellt kan det ju vara så att dom jag trodde var créme är rödsilver med mönster....men jag är lite osäker än. Får nog vänta ett par dagar till med just det. Jag har fått stödmata dom och har även fått hjälp av snälla Lena som kom och var hos mig till mitt i natten. Mamma Mini ville inte alls ha något med dom att göra. Hon tyckte dom var äckliga. Men ju mer narkosen gick ur henne ju mer tog hon till sig sina bebisar. Och nu går det jättebra. Fast jag har fortsatt mata och kommer nog att göra det med jämna mellanrum i några dagar tills jag ser att Mini har fått igång mjölken.

Jag kan inte presentera dom med namn. För hör och häpna, jag vet inte. Jag hade ett tema men vet inte om jag vill ta det. Det kanske blir en hullerombuller tema och jag väljer namn jag gillar rätt av. Det lutar faktiskt åt det. Det kan hända att jag byter kön på dom om ett par dagar eller så...men detta är vad jag har sett igår och idag.



Mini hos sina bebisar för första gången igår kväll. Hon var så stolt ska ni veta
 


 
 
 
 
Och här är hon tillsammans med dom i morse :)









1:an har fått ett rött band. Det är en tjej. När hon föddes vägde hon 91g och imorse 12 timmar senare vägde hon  99g. en bra ökning på 8g Färgen är röd....eller??? Jo, det är den.











2:an har fått ett rosa band. Men det är en pojke. han vägde96g vid födseln och imorse vägde han 100g, en ökning på 4g Jag tror att han är en av dom som kan vara rödsilver för han ät otroligt ljus i botten.









3:an har fått ett vitt band och detta är också en röd flicka. När hon föddes vägde hon 95g och imorse vägde hon 101g, en ökning på 6g







4:an fick ett svart band. Det är en pojke och han är röd. Vägde vid födseln 93g och imorse 100g, ökning på 7g







5:an har fått ett lila band. Det är en pojke. Och detta är den andra som jag tror kan vara rödsilver. Föddes med vikten 99g och imorse 108g. En ökning med 9g










1 kommentar:

  1. Grattis till en härlig röd-kull!!! Det där med namnen blir ju spännande ....

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck