Sidor

fredag 8 augusti 2014

Sol och bad

Alltså. Om man gillar sol och bad och har planer på att vara här i Spanien så bör man nog komma nu i augusti. Dom har sagt att denna månaden är som varmast här. Jag tycker väl att det är varmt hela tiden. Fast idag blev det nästan lite jobbigt. Varmt så jag funderade på att åka och bada vid 11-tiden. Men det var så varmt så jag orkade inte. Men vid 15-tiden orkade jag inte stå emot längre utan tog på mig min bikini och åkte ner till stranden och var där i 1½ timme. Så pass sent som jag var där tror man inte solen tar men det gjorde den. När jag åkte hem vid 17-tiden så var det fortfarande 35 grader. Och så otroligt varmt i havet. Fast det var ingen direkt höjdare att bada idag för idag var det skitigt....fullt med gräs som guppade omkring blandat med annan skit som papper. Jag har ju märkt att det är så när det blåser lite mer än vanligt. Och även om det är vindstilla här hemma så blåser det lite vid stranden och  det är skönt. Inga bilder för jag vill inte ta med mig kameran ner, är rädd att den blir förstörd i sanden. Och ingen mobil. Vill inte ha med mig sådant ner dit när jag ska slappa. Förresten så nollade jag trippelmätaren idag...ville se hur långt det var till stranden. 12,3 km. Är säkert lite närmare om man kör rätt igenom stan men det tar längre tid med alla rödljus och seg trafik. Jag åker ner dit bakvägen.

För slappar gör jag. Har väl aldrig någonsin tagit det så lugnt som jag har gjort sedan vi kom hit. Allting går i lugnare tempo, men det beror väl på värmen. Men trots att det är så varmt här så är det inte samma värme som i Sverige...här går att andas....förutom i Murcia igår när jag klev ut bilen och slog i en vägg med 38 graders värme. Blev nästan chockad. Resan igår resulterade också i att jag hostade inatt och har gjort under dagen. Att sitta i en bil med ac för att svalka sig så många timmar som jag gjorde igår är inget bra...jag vet. Men gör det ändå för att man ska kunna klara av att sitta och köra.

I morse var jag iväg upp till den lokala veterinären för att kolla om dom gjorde tester som fiv/felv. Och det gjorde dom så jag behöver inte åka till någon storstad för att göra det. Billigt var det också, 35 euro vilket motsvarar cirka 323 kronor....för varje katt. Betalade i Varberg för Oxana 900 och tyckte ändå då att det var billigt med tanke på att dom i Värnamo tog 1300:- Att jag ska göra test på Lillan och Mini är för att uppfödaren vill det och det tycker jag väl är helt ok. Man ska vara rädd om sina katter. Så jag kommer att göra testerna efter utställningen i Valencia, först på Mini. Vill inte ta kull på båda samtidigt, vet ju att det kan vara jobbigt och dessutom måste jag se om det går att sälja kattungar här.
Det blir inga bilder i bloggen idag. Tog bilder i morse på tjejerna men dom har ju inte ändrat sig så mycket så ni får vara utan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck