Sidor

söndag 3 augusti 2014

Mini 9 månader

Igår var det hela 9 månader sedan Mini föddes. (missade blogga om det) Tycker fortfarande att tiden går otroligt fort och att jag inte riktigt hinner med. Sen i fredags så hade vi ju några födelsedagar, fast jag missade att blogga om det också. P-kullen....Patrick, Penelope, Pierce och Pricilla fyllde 3 år och C-kullen Cary, Casper, Céline, Cherilyn, Cristiano och Colin fyllde 1 år. Grattis i efterskott till dom. Mamman till båda kullarna är Jamie.

Åter till Mini nu då. Igår alltså 9 månader....och idag lyckades hon rymma ut genom ytterdörren utan att jag märkte det. (nu på morgonen) Hade jag varit på väg ut så hade jag sett henne, men hon måste ha smitit när jag var på väg in. Hur länge hon var ute innan jag insåg att hon var borta vet jag inte. Kanske runt 30 minuter. Att jag märkte att hon var borta var för att jag tog fram mat och hon är ALLTID framme då. Tog fram laserpekaren för att locka fram henne men hon kom inte ändå. Letade i alla rum, alla garderober. Stoppade tvättmaskinen ifall hon av någon konstig anledning hade hoppat in där. Ingen Mini någonstans. Ut och ropa på henne men fick inget svar.....Hon brukar ju alltid svara när jag ropar hennes namn.PANIK!!!!!! Kollade igenom hela huset igen men fortfarande ingen Mini. Så jag tog alla vippor med pingla som jag vet att hon gillar och gick ut för att leta och ropa igen, Kom bara till grannen då hon talade om att här är jag. Hon var lite stressad och säkert varm för det var redan 28 grader och ännu varmare i solen. Hon ville gärna komma ut genom grinden till vipporna men kunde inte komma på hur hon skulle göra.....säkert beroende av stressen. Så jag fick tag på henne med en hand men hon lyckades åla sig ur så jag var tvungen att ta tag i hennes svans för att hon inte skulle lyckas smita. Efter många om och men.....och en ännu mer stressad Mini som stretade emot gallret fick jag till slut ut henne. Hon andades fort och med öppen mun.

När hon kom in försökte jag få henne att dricka vatten vilket inte gick med en gång. Tog en handduk med kallt vatten och drog den över henne. Sen lät jag henne vara så hon kunde stressa av och svalna lite. Själv gick jag ut på terrassen då jag inte ville vara där hon är....var ju superstressad själv och vet att det hade påverkat henne. Nu har hon druckit vatten och hon har lugnat ner sig lite. Ska åka och köpa skydd till grindarna imorgon så fort dom öppnar, för det är ju genom grinden hon stack ut. Muren är så hög så där kommer hon inte upp. Det här vill jag verkligen inte vara med om igen. Som tur är ändå så är det så varmt så utekatterna/vildkatterna håller sig borta från trädgårdarna, dom håller sig ute under träd och andra ställen där det är skugga och inga människor. Men jag fick ändå panik då tomten hos grannen är igenvuxen och jag vet att det finns giftiga spindlar, skorpioner och ormar....även om jag inte har sett några.

Hur som helst. Vägde ju henne och hon väger detsamma som för någon dag sedan. 3760g och hon har under månaden gått upp med 235g. Lillan vägde när hon var 9 månader 3276g.

Idag/eftermiddag åker Josefin hem till Stockholm igen. Så nu kommer jag att få vara ensam i 2 veckor eller nåt innan Benny kommer hem från Norge. Har lite som jag vill göra, sådant som inte intresserar kanske någon annan än mig själv av dom som har varit på besök här.Hade Benny varit hemma så vet jag att han hade följt med. Vill ju så gärna kolla lite runt Campoverde....åt det andra håller än det vi åker till när vi ska till stranden, eller när vi åker och handlar.



Här är mor och dotter igår när dom hade myspys. Mini diar gärna emellanåt fortfarande och Lillan låter henne göra det.








Återhämtning efter morgonens äventyr. Allt är nog bra nu för hon har till och med ätit sin kyckling




3 kommentarer:

  1. Företagsam ung dam. Tur att det gick bra! / Lenajg

    SvaraRadera
  2. Lilla pluttan man får inte skrämma mattar så där. De har klena hjärtan som kan gå sönder... Kram

    SvaraRadera
  3. Lilla gumman♡♡♡♡♡
    Läskigt i stora världen för både kisse och matte :-D
    Kramiz♡

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck